Kókuszpalacsinta

Story


Ez a finom édesség  a paleolit ételek tanulmányozása idején született.
A palacsintát mindig is nagyon szerettem, de hát miből készül az eredeti?
Liszt, tej, cukor..ezek nekem mind a tiltólistám legkiemelkedőbb helyén állnak.Nézzünk körül, mi van a konyhában, ami alap lehet..
Liszt?…..hm…kókuszliszt!
Tej?..hm..szójatej!
Cukor?..Xilit!!
Mindenre van megoldás! 🙂
Jöjjön a recept!




Kókuszpalacsinta (kb 20db)
A hozzávalókat elkeverjük, kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kell kapjunk.Kell állni hagyni sütés elött mindenképp, mert a kókusz megszívja magát, lehet, hogy ha túl sűrű, kicsit pótolni kell vízzel még.Én van, hogy este keverem be, és reggelire lesz tökéletes.Kicsi kókuszolajat teszek a serpenyőbe, azon sütöm őket!
Ahogy sütni szoktam: a 28cm-es palacsinta sütőben 3-4 darabot sütök belőle, olyan mint az amerikai palacsinta.


Puha, édes kis párnácskák lesznek!



Tippek, tanácsok
És hogy mivel?


Újabb sarkalatos kérdés, egyenlőre reszelt almát, vagy gyümölcsöt  mondok, esetleg Xilit, frissen facsart citromlé párost, de lesz majd még tippem rá, nézzetek rám! (:

















Címkék:
Tovább a blogra »