Zellerkrémleves

Story


Átlátszó levest szerettem volna enni tésztával, de semmi olyan zöldség nem volt itthon, ami azt teljessé tette volna..(pl répa) , a fogadalom pedig az volt, nem vásárolunk hétvégén, abból főzünk, ami van!
Hát volt is a hűtőszekrényben zeller a Nagypapától a kertből, és volt még kókusztej. 
Lássuk, mi is lett belőle?!
Hozzávalók

Az olajon megpirítom a hagymát, majd ha már üveges, rádobom a vékonyan felszeletelt zöldségeket. Sózom, borsozom, teszek rá köményt, és egy kicsit együtt pirítom őket.
Ha már egy kis színt kaptak, felöntöm 1 liter vízzel, és puhára főzöm benne a zöldségeket.
Ha megpuhultak rúdmixerrel krémesítem a levest, és belekeverem  a pestot, a kókusztejet, és a metélőhagymát.
Hagyom, hogy szépen összeforrjon, és belecsepegtetem a citromlevet. Nem kell, hogy elvigye a levest savanyú irányba, de az ízéhez, hogy finom, krémes fehér legyen szerintem kell!


Tippek, tanácsok
És hogy mivel?


Levesbetétnek én puffasztott amarántot használtam, mert rengeteg kalcium, magnézium, és vas van benne, de tehetünk bele pattogatott kukoricát, vagy puffasztott rizst is.

Címkék: ,
Tovább a blogra »