Story
Sajnos most nem sok időm jut főzicskézésre, arra meg pláne nem, hogy lejegyezzem, fotózgassam, szeretgessem őket, mert ruhatervező vagyok, és beindult az alkalmi ruhák szezonja. Ki sem látszom a melóból, az Ahu Design Műhely csak úgy pörög./..ez itt a reklám helye 😉
De néha oda kell álljak, és sütnöm kell valamit, csak hogy érezzem, nem csak a ruhák vannak a világon 🙂
Így született ez a nagyon könnyű müzli recept is. Könnyű egyrészt, mert tényleg pikk-pakk kész, másrészt mert annyira laza , és finom a hozzávalóktól, hogy csak na! A puffasztott amaránt újra bizonyította a receptben, hogy mennyire sokoldalú! Tessék kipróbálni, íme:
Hozzávalók
A pelyheket összekeverem az apróra vágott diófélékkel, és az almadarálékkal.
A nedves hozzávalókat felolvasztom együtt, ezek a vaj, a méz, a csokoládé, és itt olvasztom a vaníliás nyírfacukrot is. Ha szépen elolvadt, nagy tálban összekeverem őket, és lapos tepsire terítem, hogy nagyjából 1-1,5 cm magas legyen.
Sütőbe dugom, és 20 percig inkább csak szárítom, nagyjából 4-es fokozaton. Az illatáról lehet tudni, hogy kész, kicsit elkezd a széle is barnulni, ekkor már jó. Én hagytam nyitott sütőajtóval a sütőben kihűlni.
Tippek, tanácsok
És hogy mivel?
Nálam a pohár laktózmentes tej a nyerő! 🙂