Lehelet könnyű müzli

Story



Sajnos most nem sok időm jut főzicskézésre, arra meg pláne nem, hogy lejegyezzem, fotózgassam, szeretgessem őket, mert ruhatervező vagyok, és beindult az alkalmi ruhák szezonja. Ki sem látszom a melóból, az Ahu Design Műhely csak úgy pörög./..ez itt a reklám helye 😉

 De néha oda kell álljak, és sütnöm kell valamit, csak hogy érezzem, nem csak a ruhák vannak a világon 🙂 

Így született ez a nagyon könnyű müzli recept is. Könnyű egyrészt, mert tényleg pikk-pakk kész, másrészt mert annyira laza , és finom a hozzávalóktól, hogy csak na! A puffasztott amaránt újra bizonyította a receptben, hogy mennyire sokoldalú! Tessék kipróbálni, íme:





Hozzávalók





A pelyheket összekeverem az apróra vágott diófélékkel, és az almadarálékkal.

A nedves hozzávalókat felolvasztom együtt, ezek a vaj, a méz, a csokoládé, és itt olvasztom a vaníliás nyírfacukrot is. Ha szépen elolvadt, nagy tálban összekeverem őket, és lapos tepsire terítem, hogy nagyjából 1-1,5 cm magas legyen.

Sütőbe dugom, és 20 percig inkább csak szárítom, nagyjából 4-es fokozaton. Az illatáról lehet tudni, hogy kész, kicsit elkezd a széle is barnulni, ekkor már jó. Én hagytam nyitott sütőajtóval a sütőben kihűlni.





Tippek, tanácsok



És hogy mivel?



Nálam a pohár laktózmentes tej a nyerő! 🙂

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »