Szilvás rizspuding

Storry



Egyszer volt, hol nem volt, egyszer csak úgy kellett a semmiből varázsolni egy desszertet hirtelen beállító vendégemnek, és belenéztem a kamra mélyébe, vajon miből is lehetne valami gyorsat, finomat, és egyszerűt varázsolni?! Akadt is ott kókusztej, rizsdara, puding por is, sőt, a hűtő ajtajában még szilvák is sorakoztak. Töprengtem, töprengtem, jajj, mit is készíthetnék?! Térültem-fordultam, és egyszer csak jött az ötlet. Csinálok pudingot, amit rizsdarával dúsítok! Tetejébe szilvakalapot húzok, és hűvösen teszem a vendégem elé! 🙂 ..hát így történt! Aki nem hiszi, járjon utána.



Hozzávalók



1 cs gm vaníliás pudingpor

4 dl kókusztej

2 dl lm tej

2 ek xilit

2 ek rizsdara



tetejére:

5-6 szem szilva

fahéjas xilit



Ez is egyszerűen készül, mint általában a receptjeim java. 

Pudingot ugye mindenki tud főzni?! 

Igen? 

Akkor jó, mert ezt is úgy kell, csak a hozzávalók a mások bele. 

Annyit kell csak tudni, hogy a rizsdarát ugyanúgy az elején kell belekeverni, és pont mire besűrűsödik a puding, megfő benne az is.

Ha besűrűsödött, vizezett kv-s csészékbe teszem, és fahéjas xilitbe megforgatott szilvakarikákkal díszítem a tetejét. 

Hagyom őket szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd irány a hűtő tálalásig.

Ugyenembonyi?? 🙂





Tippek, tanácsok



Rizsdara: elvileg lehet ilyet készen kapni bioboltokban, ám ha mégsem, ne legyünk restek házilag előállítani! Javasolnám a rizottó rizst hozzá, és a kv darálót.



És hogy mivel?



..nem lehet rossz lm tejszínhabbal sem 😛

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »