Story
..répatorta second test..
Én kitaláltam, hogy azt szeretnék, de eslőre nem sikerült, majd talán most! Épp sül a kis drágám a sütőbe, és elég jó illatok terjengenek a konyhában míg várok rá, innen figyelve formára, színre, illatra eddig ötös 🙂
A bejegyzés végére leírom, milyen volt az ízélmény!!
Hozzávalók
A sütőt előmelegítem 4-5-ös fokozatra.
A tojásokat kettéválasztom.
A tojások kivételével mindent egy keverőtálba teszek, a répát, mandulát, xilitet, liszteket, kókuszolajat, fűszereket, majd a tojások sárgáját.
Felverem külön a tojások fehérjét a csipet sóval.
Összekeverem a másik edényben lévő hozzávalókat, és ha elegyedtek, szépen óvatosan forgatom bele a tojásfehérjét, 8-as alakot formálva a hablapáttal (mert itt már azzal dolgozom), mint ahogyan a piskótánál szokás.
Kókuszolajozott, őröltmandulázott tortaformába öntöm, és sütőbe dogom nagyjából fél órára.
Tűpróbával ellenőrzöm, ugyanolyan az állaga, ha megsül, mint a már emlegetett piskótának.
Tippek, tanácsok
Én 16cm-esre állított tortaformát használtam a sütéshez. Ha ennél nagyobb a formánk, a sütési idő rövidül, természetesen a tűpróba segít, hogy tudjuk, mikor jó!
És hogy mivel?
Bőven kentem meg narancslakvárral a közepét, miután kettévágtam, és a tetejét is megdíszítettem a narancs másik felével, egy kis porxukorral, és narancshéjjal!
..este lett kész, és már a fele nincs meg!
Na ki találja ki, hogy milyen lett??? 🙂