Pink kókusz csábítás

Story





Gyorsan valami finomat, és rózsaszín legyen!

Ezzel a fellángolással álltam neki hajnali fél 8-kor a sütésnek, és az eredmény itt látható.



Ezt most nem bonyolítom túl, jöjjön a recept.







Hozzávalók:



tészta:



20 dkg kókuszreszelék

10 dkg egész héjas mandula

2 egész tojás

2 ek étkezési keményítő

1 tk vanília esszencia (vagy vaníliás nyírfacukor)

10 dkg xilit

kb 1,5 dl lm tejecske

1 tk szódabikarbóna



pink:



4 dl lm tej

2 ek xilit

1 zacskó gm epres pudingpor



A mandulát robotgépbe dobom, és apróra darálom, lisztté. 

A kókuszreszeléket szintúgy. Bár nekem mindig van itthon előre kv darálón ledarált kókusz, mert sok mindenbe használom, pl mártások sűrítésére is.

Szóval ha lisztté daráltam őket, akkor még megy hozzá a többi száraz hozzávaló is.

Elkeverem a tejben a tojásokat is, és hozzáöntöm a száraz hozzávalókhoz.

Elég egy fakanállal megkeverni, nem kell habverőzni, én ezt szeretem benne. Nagyon egyszerű, mondhatni kezdőszint 🙂

Aztán belemasszázsolom a sütőpapírral bélelt tepsibe (mert mosogatni is lusta vagyok), ami nagyjából 25*35cm-es. Beteszem az 180°C-ra előmelegített sütőbe, és nagyjából 20-25 percig sütöm.



Míg sül, a hagyományos pudingfőzési technológiával megfőzöm a pudingot is.



Ha megsült hagyom kicsit hűlni és megkenem a pudinggal. Hűvös helyre teszem míg teljesen ki nem hűl. Utána szeletelek, esetleg bonbon papírba teszem, de ha csak “nagyisan” akarom tálalni, akkor nagy tányérra sokat és széles mosoly 🙂



Tippek tanácsok



Kipróbálhatjuk mandula helyett mogyoróval, vagy dióval is a süteményt.

A tej mennyisége attól függ, mennyit vesz fel a tészta. Nem kell folyósnak lennie, mert akkor szalonnás lesz a közepe. Ezért írtam, hogy a tepsibe kell “masszírozni”, mert bele kell egyengetni!



És hogy mivel?



Én ezekhez e sütikhez mindig egy pohár tejet képzelek, és természetesen növényi tejszínhabot!



Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »