Húsos töltött padlizsán

Story



Amikor nem a saját konyhámban töltöm a hétvégét, akkor abból főzök, ami van, ez a recept is így született, egyetlen dolog nálam az imádott laktózmentes sajtjaim..mert anélkül nem megyek sehova!



Hozzávalók





2 nagy padlizsán

1 kis fej vöröshagyma

25 dkg darált sertéshús

1 kicsi konzerv sűrített paradicsom

1 dl jó minőségű ketchup

1 tk pirospaprika

1 ek majoránna

1 ek oregano

só, bors

fokhagyma

reszelt sajt



A padlizsánokat kettévágom, kicsit bevagdosom, sózom, borsozom, és megspriccelem olajjal is, majd bedugom a sütőbe elősütni.

Ezalatt a hagymát  üvegesre pirítom kevés olajon, vagy libazsíron. Ha már jónak ítélem, szórok rá pirospaprikát, és a konzerv paradicsomot. Ha azt is kipirítottam, rádobom a darálthúst és szépen azt is megpirítom rajta.

Ha megvan, rányomom a ketchupot és egy pici vizet, és puhára párolom. Jöhetnek a fűszerek is bele, majd töltés előtt a zúzott fokhagyma.

Amíg a hús rotyog, kivágom a padlizsánok belsejét úgy, hogy kb 1-1,5 centi húsa maradjon, és hozzákeverem a húshoz, majd azt töltöm vissza a padlizsánhajókba. Megszórom a tetejüket reszelt sajttal és tekerek rá borsot. Mehetnek vissza a sütőbe!

Akkor kész, ha a sajt ropogósra sül a tetején.



Tippek tanácsok



Érdemes nagy padlizsánokat venni hozzá, hogy férjen bele töltelék!



És hogy mivel?



köretnek steak burgonyával ettük, de a másnapi köret, a rizs is isteni volt hozzá.







Címkék: , , ,
Tovább a blogra »