Almás rebarbarás pite

Story



Nem szokásom kétszer ugyanazt a receptet megjelentetni, de muszáj volt itthoni körülmények közt is újra tesztelni, és hát minit változtatni benne.

Ugyanolyan finom így is, és úgy is, az arányok változtak, az első verzióban a tészta vastagabb, a másodikban a “krém”. Ki hogy szeretni?



Hozzávalók



Tészta



10 dkg darált mandula

10 dkg étkezési keményítő

5 dkg kókuszliszt

5 dkg szezámmagliszt

1 csipet só

1 kk fahéj

1 tk szódabikarbóna

12,5 dkg laktózmentes vaj

1 egész tojás

10 dkg xilit

2 tk vaniliás nyírfacukor



Lekvár



70 dkg rebarbara

40 dkg savanykás alma

15 dkg xilit

2 ek étkezési keményítő

1 citrom leve

2 tk vaniliás nyírfacukor

1 kk fahéj



Ugyanúgy készül, mint az epres rebarbarás pite

Kiegészítésként: a tészta kb 10 percet sül, aztán addig sütöm a lekvárral együtt tovább, míg el nem kezd karamellizálódni a széle.



Tippek, tanácsok



A tésztába, ha olvastátok az előző receptet is, feltűnhet, hogy ebbe került szezámmag liszt is. Ez azért van, mert elfogyott a kókuszlisztem, és mivel vad költözködésben vagyok, nem beszerzek, hanem elhasználok.

..no, viccet félretéve..tényleg 🙂

Többféle gyümölccsel is érdemes kipróbálni, nekem ami eszembe jut, az a piszke, a meggy, a fekete ribizli, a szeder..és minden, ami kicsit savanykásabb, mert ugye tartjuk a candida diétát, ugye??!



És hogy mivel?



Szép kis villával, mert semmi nem kell hozzá!

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »