Csokis-mandulás muffin

Story



Szerintem a költözés arra van, hogy az ember elhagyjon valamit…

Én a kézi habverőmhöz tartozó végekkel tettem így, úgyhogy heves kargyakorlatokkal vertem fel a habot. Köszi élet, megoldottam nélkülük!



Hozzávalók



10 dkg kókuszliszt

10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt

4 nagy tojás

kb. 2 dl laktózmentes tej

12 dkg barnacukor ( mert a xilitem elfogyott)

3 dkg holland kakaópor

5 dkg szeletelt mandula

5 dkg 70%-os jó minőségű étcsokoládé

1 kk szódabikarbóna

1 kk mandulaaroma



A sütőt előmelegítem 220°C-ra. Hőlégkeveréses, alsó-felső sütés.

Kimérem a hozzávalókat.

A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verek.

Összekeverem a szárazanyagokat: a liszteket, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a mandula felét, és a csoki felét.

Összekeverem a tojások sárgáját a tejjel, és a mandula aromával.

Majd elegyítem a szárazakat a folyékonyakkal, és belekeverem lassan a habot is.

Muffin papírral bélelem ki a sütőformát, és 12 részre osztom.

Tetejét megszórom a maradék csokidarabokkal, és szeletelt mandulával.

Sütőbe teszem, és 10-12 perc alatt megsütöm.

Míg sül, elmosogatok! 😀





Tippek, tanácsok



Szakmámból adódóan mindig van itthon zsírpapír, hisz arra csinálom a szabásmintákat, és önmagában nem került dobozba az 1000-db-os zsírpapíros doboz költözésnél, mert elég nagy. Így kéznél volt, ellenben a muffin papírokkal..

15*15 cm-es kockákat vágtam belőle, és azzal béleltem a muffin sütőt. Még nem kiforrott a technika, legközelebb 13*13 centisre vágom, és barnát használok, talán az kicsit még gusztusosabb lesz 🙂



És hogy mivel?



Ha lett volna itthon, turbóztam volna pici marcipán darabkákkal!

Amúgy meg  már tudjátok..laktózmentes tejjel.



Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »