Krupli egytál borsóval és csirkével

Story



Szokott nektek is olyanotok lenni, hogy ennétek valamit, ami kicsit szaftosabb? Velem nagyon sokszor.

A fehér szaftos dolgokat nagyjából leegyszerűsítettem annyira, hogy csa kókusztejból csinálom, de azt most nem szerettem volna, a pirosak meg paradicsomosak, amik valljuk be egy India után felháborodott gyomornak nem a legtökéletesebb választás. Én kerülöm a paradicsomos ételeket, ha nincs meg az egyensúly, ugyanis azzal etetem a szervezetemben élő Candidácat (ami mindenkiben jelen van) és ezzel szaporítom őket, ami nem jó, mert gyulladást okoz!

Akkor meg mit egyek?!

És eszembe jutott a vőlegényem receptje a Tiroli ..izé?! , amiben van krupli, szalonna és borsó.

Hát nem teljesen ezt készítettem el, de hangulatában ilyesmi lett! 🙂 És nagyon finom!!



Hozzávalók



1 egész csirkemell

1 kg krumpli

1 jó nagy marék borsó

2 ek mindenmentes libazsír

1 fej mogyoróhagyma

1 ek pirospaprika



bors

majoránna

cayenne bors ízlés szerint



A zsíron megpirítom a hagymát, míg üveges nem lesz, majd lehúzom a tűzről és rádobom a paprikát és a fűszereket. Keverek egyet rajta, és jöhet a 3*3 centis kockákra vágott csirkemell, amit szépen minden oldaláról megpirítok. Ha színt kap, jöhet bele az ugyanekkorára vágott krumpli, amit addig kevergetek, míg szintén kap egy kis színt. Most jöhet a borsó is, és a fedő.

Néha keverek egyet rajta, és felöntöm 2 dl vízzel. Nem kell több, mert nem leves, hanem egytálétel.

Egy fél órát hagyom lassú tűzön rotyogni, néha kevergetem, hogy a krumpli nagyon kicsit kezdjen törni, hogy ízletes szafttá sűrűsödjön össze.

Megkóstolom, és ha hiányzik még belőle, tehetek belőle az említett fűszerekből.

Én jelen pillanatban eléggé csípősre csináltam, hogy lefertőtlenítse a pocakomat, és ahhoz képest, hogy nem szeretem az erős fűszerezést, most kimondottan jól esett!



Tippek, tanácsok



Ha van kedvünk, kísérletezhetünk az alábbi fűszerekkel is:

kömény, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, metélőhagyma. 

Ezek ugyanis mind jó kísérői a krumplis ételeknek!



És hogy mivel?



Én ha a tejfehérje allergiám nem állná útját, biztosan laktózmentes tejföllel enném, és tejfölös ubisalival! 🙂

De most csak a villa ment hozzá! 😀





Címkék: , , ,
Tovább a blogra »