Foghagymás-gombás sertésszelet

Story

Gyerekoromban sokszor ettük foghagymás húst, de nekem sok mindenről le kellett mondjak a tejallergiám miatt.  Viszont mióta szuper tejfölt tudok csinálni, új világ nyílt meg! 🙂 

Ez a recept is előkerült a láda mélyéről, és kicsit a saját ízlésünkre faragva került új köntösbe! Ez lett:

Hozzávalók

0.5 kg sertéscomb (4 szelet)

25 dkg laskagomba

2 dl cocomas

rizsliszt

olaj

fokhagyma



pár csepp ecet

A húsokat féltenyérnyi szeltekre vágom, megsózom, és mindkét oldalát megmártom a rizslisztben.

A lábasba olajat melegítek, és a húsok mindkét oldalát megpirítom benne. Nem kell készre sütni, csak kérget sütni rá.

Ha mindegyiket megpirítottam, kiszedem, és ugyanabba a lábasba még egy kevés olajon megpirítom a gombát is, amit hosszában tépkedtem csíkokra. Az mikor levet enged, feloldja az ízes pörzsanyagokat a lábas aljáról. Az kell oda!

Egy evőkanál liszttel megszórom, átpirítom vele, és felengedem a kókusztejjel, és ugyanennyi vízzel.

Itt ízesítem a fokhagymával (aki nem bírja, mint pl. én, az fokhagyma granulátummal helyettesítse!), ízesítem sóval, és ecettel. 

20 percig lassú tűzön hagyom rotyogni, néha meg is kell keverni!

Fokhagymás-gombás sertésszelet

Tippek, tanácsok

Semmilyen más fűszere nincs, én a borsot csak a dekorációba használom, ennek a maga egyszerűsége adja a nagyszerűségét! 

Eredetileg ez egy tejfölös recept volt, így a savanykás íz elérése céljából szükséges az ecet!

És hogy mivel?

A férjem kuszkusszal ette, ha nincs baj a gluténnal, ezt a köretet is lehet használni, de például rizzsel vagy rizstésztával is mennyei!

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »