Story
Halat enni bármikor lehet, így történhetett az, hogy én már Karácsony előtt két héttel ráizgultam a ponty patkóra!
Szerencsémre nem voltam vele egyedül..
Amúgy azért is szeretek ilyenkor vásárolni karácsony körül sok-sok halat, mert tuti, hogy frissen jutok hozzá!
Hozzávalók
(mennyiségeket szándékosan nem adok meg)
- ponty patkó
- só
- fűszerek: petrezselyem, fokhagyma granulátum, vöröshagymapor, zeller, snidling, zellergyökér, curry
- rizsliszt
- tojás
- 1/2 rész gluténmentes abonett + 1/2 rész natúr gluténmentes tortilla
- olaj
A ponty szeleteket megmosom, leszárítom, besózom, és meghempergetem a fűszerekben.
Amíg a pontyok állnak a sóban, az abonett szeleteket robotgépbe teszem a tortillákkal, és morzsára darálom. Innen azt hiszem mindenkinek megvan a történet, de azért címszavakban:
-rizsliszt
-tojás
-abonett-tortilla morzsa
-olajban sütés
-lecsepegtetés. 🙂
Tippek, tanácsok
Használhatunk más fűszereket is, amit szeretünk, vihetjük ezzel sok irányba az ízvilágot.
És hogy mivel?
Nálunk most a savanyú káposzta a menő. Mindennel. Szóval a rántott halhoz is. Azért raktunk mellé egy kis sült gombát is, nehogy szó érje a ház elejét!
Kellemes Ünnepeket Minden Kedves Olvasómnak!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: