Laktózmentes fakanál

Karácsonyi rántott ponty patkó

Story

 

Halat enni bármikor lehet, így történhetett az, hogy én már Karácsony előtt két héttel ráizgultam a ponty patkóra!

Szerencsémre nem voltam vele egyedül..
Amúgy azért is szeretek ilyenkor vásárolni karácsony körül sok-sok halat, mert tuti, hogy frissen jutok hozzá!

 

Ünnepi tálalásban a halacska

Ünnepi tálalásban a halacska

 

Hozzávalók

(mennyiségeket szándékosan nem adok meg)

 

  • ponty patkó
  • fűszerek: petrezselyem, fokhagyma granulátum, vöröshagymapor, zeller, snidling, zellergyökér, curry
  • rizsliszt
  • tojás
  • 1/2 rész gluténmentes abonett + 1/2 rész natúr gluténmentes tortilla 
  • olaj

 

A ponty szeleteket megmosom, leszárítom, besózom, és meghempergetem a fűszerekben.

Amíg a pontyok állnak a sóban, az abonett szeleteket robotgépbe teszem a tortillákkal, és morzsára darálom. Innen azt hiszem mindenkinek megvan a történet, de azért címszavakban:

-rizsliszt

-tojás

-abonett-tortilla morzsa

-olajban sütés

-lecsepegtetés. 🙂

 

Tippek, tanácsok

 

Használhatunk más fűszereket is, amit szeretünk, vihetjük ezzel sok irányba az ízvilágot.

 

És hogy mivel?

 

Nálunk most a savanyú káposzta a menő. Mindennel. Szóval a rántott halhoz is. Azért raktunk mellé egy kis sült gombát is, nehogy szó érje a ház elejét!

Kellemes Ünnepeket Minden Kedves Olvasómnak! 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!