Story
Ez a finom édesség a paleolit ételek tanulmányozása idején született.
A palacsintát mindig is nagyon szerettem, de hát miből készül az eredeti?
Liszt, tej, cukor..ezek nekem mind a tiltólistám legkiemelkedőbb helyén állnak.Nézzünk körül, mi van a konyhában, ami alap lehet..
Liszt?…..hm…kókuszliszt!
Tej?..hm..szójatej!
Cukor?..Xilit!!
Mindenre van megoldás! 🙂
Jöjjön a recept!
Kókuszpalacsinta (kb 20db)
- 2 egész tojás
- 6 ek gluténmetes liszt
- 6 ek kókuszliszt
- 2 ek szójatejpor+víz
- 2 ek Xilit
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- reszelt citromhéj
- kókuszolaj a sütéshez
A hozzávalókat elkeverjük, kicsit sűrűbb palacsinta tésztát kell kapjunk.Kell állni hagyni sütés elött mindenképp, mert a kókusz megszívja magát, lehet, hogy ha túl sűrű, kicsit pótolni kell vízzel még.Én van, hogy este keverem be, és reggelire lesz tökéletes.Kicsi kókuszolajat teszek a serpenyőbe, azon sütöm őket!
Ahogy sütni szoktam: a 28cm-es palacsinta sütőben 3-4 darabot sütök belőle, olyan mint az amerikai palacsinta.
Puha, édes kis párnácskák lesznek!
Tippek, tanácsok
- A szójatejport helyettesíteni lehet simán csak szójatejjel, vagy rizstejjel, vagy kukoricatejpor + vízzel is, ami éppen van otthon, vagy amit be tudunk szerezni.
- Kókuszolajat bármilyen zsiradékkal szintén lehet helyettesíteni, én azért használom, mert egészségesebb, és szépen kiegészíti a kókuszliszt ízét.
- Kókuszliszt? Egyszerűen készül, a kókuszreszeléket ledarálom a kv darálón.Lehet kapni külön kókuszlisztet is, de csöppet drágább ennél a verziónál.
És hogy mivel?
Újabb sarkalatos kérdés, egyenlőre reszelt almát, vagy gyümölcsöt mondok, esetleg Xilit, frissen facsart citromlé párost, de lesz majd még tippem rá, nézzetek rám! (:
nyammi 🙂
Hát hajrá!Mi már teljesen leszoktunk a rendes palacsintáról, még a párom is inkább ezt eszi! :)Jó sütkérezés!!!
Katica! ez olyan jól hangzik, hogy még én is kipróbálom:)