Story
Hogy is mondjam, ezt a receptet talán mindenki ismeri, ha nem is csinálta még egyszer sem, a Mamánál biztosan evett ilyet, mondjuk egy gulyásleves után!
Amikor az ember lányáról kiderül, hogy liszt és/vagy laktózérzékeny, rögtön elkezd a legkülönlegesebb hozzávalók, és receptek után kutatni!
Én is így tettem.
Kókuszliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt..Klassz hozzávalók….
És mit sütök belőle?És hogyan viselkedik?És mik az arányok?És ugyanannyi ideg kell süssem?És összeáll??Ismerősek a kérdések?
Na tegnap éjjel félálomban pattant be az ötlet, mikor próbáltam rendezni a gondolatokat a fejemben, hogy mit is ehetnék, és mi van ebben a háztartásban, ami nem is a sajátom, és ebből mit lehet kihozni?Egyedül az áfonyaszörp lebegett előttem, mint édesség…és mit eszünk szörppel???Na mit? (22:47 perckor) RIZSKOCH-ot!! :))
Jöjjön a recept!
Rizsfelfújt
- 12 dkg kerek szemű rizs
- 5 dl szójatej ( 4, 5 dl víz, 8 ek szójatejpor, mert én azt használok)
- 1 dl víz
- 3 ek + 1 ek xilit
- 1 ek vaníliás cukor (van leírás, hogy hogyan készül házilag)
- 2 tojás
- 2 dkg laktózmentes teavaj
- 1 kk gluténmentes étkezési keményítő
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Ha kipróbáltátok, ne felejtsetek véleményt írni róla!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: