Laktózmentes fakanál

Házi Nutella

Story


Sok szeretettel Nektek, mert összegyűlt a facebook oldalon(LAKTÓZMENTES FAKANÁL)


az 50 like-oló!! Köszönöm! 🙂


Hozzávalók:

  • 150g jó minőségű étcsokoládé
  • 1 ek kakaóvaj
  • 3 ek latózmentes teavaj
  • 3 ek xilit
  • 1 ek vaniliás xilit
  • 150g török mogyoró 
  • 1 dl kókusztej



A csokoládét darabokra töröm, és gőz fölött megolvasztom. Hozzákeverem a kakaóvajat,  a laktózmentes vajat és a xilitet.
A törökmogyorót megszabadítom a héjától, ha van rajta, de szerintem érdemes héj nélkülit venni.
Kv darálón nagyon finomra darálom, és belekeverem a csokis krémbe.
Robotgépbe öntöm a masszát, és lágy, krémes állagúra turmixolom a kókusztejjel, annak is a tejszínesebb részével.
Üvegbe öntöm, és hűtőbe teszem, persze csak miután bekanalaztam belőle kicsit így frissiben! 🙂



Tippek, tanácsok

  • Kakaovajat a gyógyszertárban lehet beszerezni, gyógyszeralap, kb 600-800 Ft a 10 dkg belőle, és isteni, tessék venni, a dobos trota krémjének is ez az alapja!
  • Robotgépben a krémes állag elérése több percet is igénybe vehet.Pont olyan sima nem lesz, mint az igazi nutella, de a mi konyhánk nem gyár, látszik, hogy a dolgok kézzel készülnek, így van?? 

És hogy mivel?

Na mivel? Hát kókuszpalacsintával, rizsfelfújttal, csak kenyérre, szerintem Nutellából mindenki kreatív!
..vagy tévednék?? 🙂



Külön köszönet a Stílus Fotószépítő Műhelynek a mogyorós kép  megszépítéséért! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!