Story
Sok szeretettel Nektek, mert összegyűlt a facebook oldalon(LAKTÓZMENTES FAKANÁL)
az 50 like-oló!! Köszönöm! 🙂
Hozzávalók:
- 150g jó minőségű étcsokoládé
- 1 ek kakaóvaj
- 3 ek latózmentes teavaj
- 3 ek xilit
- 1 ek vaniliás xilit
- 150g török mogyoró
- 1 dl kókusztej
A csokoládét darabokra töröm, és gőz fölött megolvasztom. Hozzákeverem a kakaóvajat, a laktózmentes vajat és a xilitet.
A törökmogyorót megszabadítom a héjától, ha van rajta, de szerintem érdemes héj nélkülit venni.
Kv darálón nagyon finomra darálom, és belekeverem a csokis krémbe.
Robotgépbe öntöm a masszát, és lágy, krémes állagúra turmixolom a kókusztejjel, annak is a tejszínesebb részével.
Üvegbe öntöm, és hűtőbe teszem, persze csak miután bekanalaztam belőle kicsit így frissiben! 🙂
Tippek, tanácsok
- Kakaovajat a gyógyszertárban lehet beszerezni, gyógyszeralap, kb 600-800 Ft a 10 dkg belőle, és isteni, tessék venni, a dobos trota krémjének is ez az alapja!
- Robotgépben a krémes állag elérése több percet is igénybe vehet.Pont olyan sima nem lesz, mint az igazi nutella, de a mi konyhánk nem gyár, látszik, hogy a dolgok kézzel készülnek, így van??
És hogy mivel?
Na mivel? Hát kókuszpalacsintával, rizsfelfújttal, csak kenyérre, szerintem Nutellából mindenki kreatív!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: