Story
Átlátszó levest szerettem volna enni tésztával, de semmi olyan zöldség nem volt itthon, ami azt teljessé tette volna..(pl répa) , a fogadalom pedig az volt, nem vásárolunk hétvégén, abból főzünk, ami van!
Hát volt is a hűtőszekrényben zeller a Nagypapától a kertből, és volt még kókusztej.
Lássuk, mi is lett belőle?!
Hozzávalók
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller (két öklömnyi)
- 1 kisebb karalábé
- 1 szál petrezselyemgyökér
- só, bors, őrölt kömény
- 1 l víz
- 1 tk pesto (majd erre is lesz hamarosan recept)
- 1 kis kókusztej (kb 2 dl)
- 1 tk szárított, vagy friss metélőhagyma
- citromlé ízlés szerint
Az olajon megpirítom a hagymát, majd ha már üveges, rádobom a vékonyan felszeletelt zöldségeket. Sózom, borsozom, teszek rá köményt, és egy kicsit együtt pirítom őket.
Ha már egy kis színt kaptak, felöntöm 1 liter vízzel, és puhára főzöm benne a zöldségeket.
Ha megpuhultak rúdmixerrel krémesítem a levest, és belekeverem a pestot, a kókusztejet, és a metélőhagymát.
Hagyom, hogy szépen összeforrjon, és belecsepegtetem a citromlevet. Nem kell, hogy elvigye a levest savanyú irányba, de az ízéhez, hogy finom, krémes fehér legyen szerintem kell!
Tippek, tanácsok
- Lehet készíteni póréhagymával is, akkor talán kicsit többet is tennék bele, friss, tavaszibb lesz tőle a leves, és valljuk be, ilyen napsütésben el is hisszük, hogy már már tavasz van!! 🙂
- Használhatunk többféle zöldséget is hozzá, nekem ma fehér volt a cél.
És hogy mivel?
Levesbetétnek én puffasztott amarántot használtam, mert rengeteg kalcium, magnézium, és vas van benne, de tehetünk bele pattogatott kukoricát, vagy puffasztott rizst is.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: