Kelbimbós rakott káposzta

Story



Ti össze szoktátok keverni a kelkáposztát a kelbimbóval?? 🙂

Hát nekem van egy ember az életemben, aki mindennél fontosabb, és ő igen. Legutóbb rakott kelkáposztát rendelt anyukájától, mikor odautaztunk, de nem azt kapott…szerinte!

“Ez sima káposzta, nem az a kicsi!” -hangzott a panasz, minek nagy röhögés lett a vége ( részemről), mert azt kapott amit kért!

De nem tudtam nem megsajnálni, és úgy éreztem, hogy kedvére kell tegyek a kicsivel, így hétvégére elkészítettem neki az én verziómat! ..mind elfogyott!!

Lássuk, mi van benne!!











Hozzávalók







Úgy indul, hogy vizet teszek fel forrni, amiben levelenként leforrázom a káposztát és a kelbimbót.



Kibontom a kolbászt a héjából, és megsütöm, vagy ha darált húsos alappal készítem, akkor szokott módon (hagyma, pirospaprika, só, darált hús), szintén pirítás, megsütés.

Ha ez megvan, felöntöm vízzel + tejjel ez kb együtt 4dl, mert a rizsnek dupla mennyiségű vízre van szüksége. 

Hozzáadok 1 kis kockaparadicsomot.

Beleteszem a rizst, és addig főzöm, míg meg nem puhul benne, közben kevergetem, nehogy leégjen. 

Sózom, borsozom, teszek bele metélőhagymát, majoránnát, köményt, fokhagymát.



Elkezdem lerétegezni a tepsibe a hozzávalókat, ami a következő: káposzta, húsos rizs, kelbimbó, káposzta. 

Megkenem 1 pohár lm tejföllel, és jó alaposan megszórom reszelt , füstölt, lm sajttal és megszórom kis pirospaprikával a látvány kedvéért!



Bedugom a sütőbe, és kb fél órát sütöm 180-200°C-os sütőben, míg a sajt a tetején meg nem pirul.







Tippek, tanácsok





És hogy mivel?



Lm joghurttal és egy csavarásnyi friss borssal a tetején! 

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »