Story
Kedves barátnőm állt elő a recepttel, örvendezve, hogy mindent ehetek belőle, és még sütni sem kell, így igazán egyszerű elkészíteni. Kicsit azért tuningoltunk rajta, szokásunkhoz híven, hogy még izgibb legyen…
Amitől a legfureszebb az az, hogy a krémje avokádóból van, ami első blikkre tényleg furesz, de mikor az ember megkóstolja tudatlanul, még a tálat is ki akarja nyalni, amiben készült. Mi miközben csináltuk úgy zavargásztuk el a fiúkat a tálak körül! :))
Kíváncsiak vagytok? Íme!
Hozzávalók
Alap:
- 100g mandula
- 70g datolya
- 1 nagy csipet só
Krém:
- 2 érett avokádó
- 70 g kakaópor, vagy karobpor ( ki melyiket szereti?!)
- 50g kókuszolaj
- 80g xilit
- 20g vaníliás nyírfacukor
- 1 csipet só
Tetejére:
- fagyasztott málna
A mandulát előre be kell áztatni, hogy könnyebben emészthető legyen, de pucolni nem kell! Ezt érdemes elkészítés előtt 6-8 órával megtenni!
Ha kezdjük a tortát az első lépés a mandula és a datolya apróra vágása, érdemes együtt a kettőt, mert így már keveredik is a massza.Dobhatjuk rá a sót is, és egy nagy deszkán addig vagdaljuk, míg elég apró lesz.
Ezt nyomkodjuk a tortaforma aljára.
(zárójelben jegyezném ide, hogy az Aldiban erre tökéletesen alkalmas állíthatós tortaformát lehet kapni!)
A torta 12 centis körüli átmérőjű tortára van kalibrálva, ami ugyan nem nagy, de elég!
Szóval, ha az aljára nyomtuk az alapot, dobjuk be a fagyóba.
Jöhet a krém: mindent dobjunk bele a turmixba, és addig keverjük, míg finom krémet nem kapunk.
Kenjük ezt is a tortára.
Mi amivel bolondítottuk az a fagyasztott málna, és mivel az egész süti fagyasztós, ezért nem töpped össze a tetején. Igazán finom a könnyed málna a tetején.
Tippek, tanácsok
- 4 személyes a torta! Ha valaki nagyobb társaságot hív, nagyobb adagot csináljon.Amúgy biztos elég lenne 6 embernek is, de csak akkor, ha mindenki megáll 1 szeletnél..DE NEM FOG!! 🙂
- Az avokádót érdemes egy héttel előre megvenni, és otthon érlelni, mert tapasztalatom szerint a bolti frissen vásárolt mindig kemény.
És hogy mivel?!
Szerintem ehhez nem kívánkozik semmi, hiszen egy igazán krémes tortáról beszélünk. Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: