Laktózmentes fakanál

Madártej és “habnokelli”

Story

Megint belenyúltam a retróba, így született a madártej laktóz és gluténmentes verziója, viszont cukor van benne, meg sok tojás, így nem candidás.
Ami meg a címet illeti, idéztem egy régi öreget:  “.. hát jó, jó ez a madártej, na de ez a habnokelli?! ” :DDD

Hozzávalók

Tej:

  • 1 l lm tej
  • 3 ek barna cukor
  • 5 tojás sárgája
  • 1 tk gm étkezési keményítő
  • 1 ek vaníliás nyírfacukor


Habnokelli:

  • 5 tojás fehérje
  • 3 ek porcukor


Felteszem a lm tejet magába forrni.
A tojásfehérjét habbá verem, majd utána belekeverem a porcukrot, így együtt verve még keményebb habbá.
Ha felforrt a tej, kanalanként szaggatom a nokellit bele, és mindkét oldalán ippeghogy egy kicsit főzöm.
Mikor minden nokelli megfőtt ( valószínű több körös lesz a főzés), akkor takarékra veszem a tejet, és gyorsan habbá verem a tojássárgáját a barna cukorral, a vaníliás nyírfacukorral, majd ha a cukor elolvadt, jöhet az étkezési keményítő is.
Úgy elegyítem a tejjel, hogy először egy kevés tejet öntök a tojásra, és elkeverem, majd csak ezután öntöm bele a tejbe. Kevergetem, míg besűrűsödik.
Nagy elterülő edénybe teszem, hogy minden habocska a tetején lebegjen, és hagyom szobahőmérsékletűre hűlni, majd irány a hűtő.
Akkor az igazán tuti, ha már hideg! 🙂

Tippek, tanácsok

Tejet lehet helyettesíteni mindenfajta más tejjel is, viszont az 5 tojás miatt a candida diétába sajnos nem illeszthető be. 🙁 …viszont az nem tart egy életre!!

És hogy mivel?

Ehhez nem kell mit enni, ehhez csak egy kiskanál kell, és üres gyomor, mert nem lehet abbahagyni.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!