Rántott tökjók

Story



..rég jelentkeztem, mert sok volt a munka, és ilyenkor örültem, ha főzni tudtam, a receptek lejegyzésére már nem volt idő. Most viszont szabadon garázdálkodhattam a konyhában a hétvégén.

Tudom, hogy a rántott tök, mint olyan nem recept, de mégis úgy vagyok vele, hogy megosztom a tapasztalatom vele!

Rettenetesen finom dolog az olajban sült paníros zöldség, sokak számára egyedül így ízletes pl a patisszon, vagy a cukkini..és gondolok itt mondjuk a gyerekekre is!

Ami miatt számomra izgi ez a recept, az az, hogy egyrészt teljesen gluténmentes, és nem drága mentes lisztekkel készül, valamint az, hogy nem bő olajban, hanem tepsiben sül! 



Hozzávalók



Először is pucoljuk meg a tököket, és vágjuk 1,5 cm-es szeletekre.Sózzuk le, és kicsit hagyjuk állni.

Míg állnak a sóba, robotgépben daráljuk morzsává az abonettet. Ez lesz a zsemlemorzsa.

Csepegtessük le a szeleteket, és kezdjük panírozni.

Én úgy szoktam, hogy egy mélyebb edényben összekeverem a tojásokat a rizsliszttel, így egy tányér mosogatást megspórolok (..régi, de jó trükk) , a másik edénybe pedig a szezámmaggal kevert abonettet teszem.

Előkészítek egy sütőpapírt, amit megolajozok, és arra fektetem a panírozott tököket. Ha megtelt a tepsi, meglocsolom kicsit őket felülről is, és tolom az előmelegített sütőbe 180°C-ra addig, míg meg nem sül. Ha szépen egyenletesen sikerül rájuk csöpögtetni az olajat, pont úgy fognak kinézni egy félidős megfordítással, mint ha csak olajban sütöttük volna! 🙂

..itt jegyzem meg, hogy hasznos lehet az olajspricni, ha az ember gyereke be tudja szerezni!



Tippek, tanácsok



Többféle gm abonett kenyér is kapható a piacon, minddel ki lehet próbálni.

Lehet kísérletezni azzal, hogy mit tegyünk még a panírba a szezámag helyet, több kis magot is van, ami alkalmas lehet.

Ami ötlet még felmerült bennem, az a gm kukoricapehely összetördelve..de azt nem kaptam hirtelen..



És hogy mivel?



Sok házi majonézzel , rizzsel, klasszik 🙂

                                  



                                          ..Jó étvégyat! 

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »