Story
Azt hiszem a császármorzsa után ( amit tegnap is ettem) ez a legtöbbször elkészített receptem. Nagyon egyszerű, nagyon jól variálható, könnyen megtanítható, mondhatni alapszint, és nagyon finom.
Mivel bármivel variálható, én azokkal az összetevőkkel írom, amik a képen szereplő is épp készült!
Hozzávalók
- 60dkg csirkemell
- 20dkg aszalt szilva&barack
- 10-15 dkg lm sajt
- 1 nagy csomag bacon
- só, bors, szerecsendió
alufólia!!
- 4személyre rizs
- rizsfűszer (összetétele : bio vegeta, kurkuma, curry)
- morzsolt kukorica
A csirkét vékony szeletekre vágom.
Kb 3 alufólia darabot tépek, 30-40 centiseket, és erre kezdem el pakolni a pakolnivalókat.
Először is a bacont teszem le szépen egymás mellé, ez lesz a tekercs “héja” 🙂
Aztán a vékonyra szeletelt csirkemellet rétegezem rá, de úgy, hogy a bacont nem a teljes hosszán pakolom végig, hagyok 5cm-t, hogy fel tudjam szépen tekerni.
Aztán jöhet kevés(!) só, majd a következő a belevaló, az aszalványok, és a reszelt, vagy felcsíkozott sajt. Sóztam, szóval bors, és csepp szerecsendió.
Jöhet a feltekerés! Ez kezdőknek néha nem elsőre sikerül, de bele lehet jönni! Szóval alufóliával együtt tekerem arról az oldaláról, ahol a vastag része van, és tekerem arrafelé, ahol már csak a bacon ( az az 5 centi) , és figyelve arra, hogy az alufólia ne tekeredjen bele a tekercsbe, válasszuk le róla, de érje mindenhol körbe ( huhh, érthető vagyok?! ) Aztán bedugom a sütőbe, és 30 percig sütöm 7-es fokozaton, majd kinyitom a fóliát, egy vágást ejtek rajta hosszában, és letűröm a husi mellé.
Most jön a pirulós szakasz, az még 10-15 perc a sütőbe visszadugva!
Ha kész, hagyom állni 10 percet, az minden húsnak jól áll, majd ferdén szeletelem fel.
A rizst szokásos módon párolom kevés sóval, a legvégén kerül bele a kukorica, és a fűszerek elegye. ..én színre csinálom 🙂
Tippek, tanácsok
Amikkel lehet tölteni: medvehagyma, sajtok, aszalt gyümölcsök, kolbász, meg ami még eszünkbe jut.
A bacon elmaradhatatlan, szerintem. Az adja a szaftot hozzá.
A rizs is variálható, de erre talán már mindenki ismeri a trükköket..vagy?!
És hogy mivel?
..házimajonéz…
Amikkel lehet tölteni: medvehagyma, sajtok, aszalt gyümölcsök, kolbász, meg ami még eszünkbe jut.
A bacon elmaradhatatlan, szerintem. Az adja a szaftot hozzá.
A rizs is variálható, de erre talán már mindenki ismeri a trükköket..vagy?!
És hogy mivel?
..házimajonéz…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: