Story
Gyorsan valami finomat, és rózsaszín legyen!
Ezzel a fellángolással álltam neki hajnali fél 8-kor a sütésnek, és az eredmény itt látható.
Ezt most nem bonyolítom túl, jöjjön a recept.
Hozzávalók:
tészta:
20 dkg kókuszreszelék
10 dkg egész héjas mandula
2 egész tojás
2 ek étkezési keményítő
1 tk vanília esszencia (vagy vaníliás nyírfacukor)
10 dkg xilit
kb 1,5 dl lm tejecske
1 tk szódabikarbóna
pink:
4 dl lm tej
2 ek xilit
1 zacskó gm epres pudingpor
A mandulát robotgépbe dobom, és apróra darálom, lisztté.
A kókuszreszeléket szintúgy. Bár nekem mindig van itthon előre kv darálón ledarált kókusz, mert sok mindenbe használom, pl mártások sűrítésére is.
Szóval ha lisztté daráltam őket, akkor még megy hozzá a többi száraz hozzávaló is.
Elkeverem a tejben a tojásokat is, és hozzáöntöm a száraz hozzávalókhoz.
Elég egy fakanállal megkeverni, nem kell habverőzni, én ezt szeretem benne. Nagyon egyszerű, mondhatni kezdőszint 🙂
Aztán belemasszázsolom a sütőpapírral bélelt tepsibe (mert mosogatni is lusta vagyok), ami nagyjából 25*35cm-es. Beteszem az 180°C-ra előmelegített sütőbe, és nagyjából 20-25 percig sütöm.
Míg sül, a hagyományos pudingfőzési technológiával megfőzöm a pudingot is.
Ha megsült hagyom kicsit hűlni és megkenem a pudinggal. Hűvös helyre teszem míg teljesen ki nem hűl. Utána szeletelek, esetleg bonbon papírba teszem, de ha csak “nagyisan” akarom tálalni, akkor nagy tányérra sokat és széles mosoly 🙂
Tippek tanácsok
Kipróbálhatjuk mandula helyett mogyoróval, vagy dióval is a süteményt.
A tej mennyisége attól függ, mennyit vesz fel a tészta. Nem kell folyósnak lennie, mert akkor szalonnás lesz a közepe. Ezért írtam, hogy a tepsibe kell “masszírozni”, mert bele kell egyengetni!
És hogy mivel?
Én ezekhez e sütikhez mindig egy pohár tejet képzelek, és természetesen növényi tejszínhabot!
Ugyehogyugye?? 😛
Ezt jól kifundáltad! De hogy a reggel fél8 Neked hajnal, hát irigyellek….:-DDD