Story
Rózsavíz,..mi?!..mire is jó. Egyszer tároltam 1-2 évig..kevertem limonádéba.hm..
Most viszont külföldi oldalakból inspirálódva kipróbáltam, milyen kekszbe sütni. Ráadásul olyanba, ami mindenmentes. Stresszlevezetőként a munkanap végén sütni kell, nekem ez ma jött el, azt mondtam nem bámulom tovább azt a nyavajás rózsavizet, itt az ideje, hogy utolérje a sorsa..
..most eszem az első darabot, és meg kell mondjam, meggyőzött, szóval kedveskedek nektek vele 😀
Hehe ..údefaáradtvagyok :/
Hozzávalók
10 dkg eritrit
2 tk vaníliás por eritrit
10 dkg tejmentes biomargarin
0,5 dl semleges olaj
2 egész tojás
1 csipet só
25 dkg Mester sütiliszt
2 ek rózsavíz
A sütőt előmelegítem
A vajat és az eritritet habosra keverem, majd beleütöm a két tojást és azzal is tovább kevergetem.
Egy csipet só, az olaj, és a rózsavíz jön. Ha elegyedtek, belekeverem a lisztet. Itt kézi erőre váltok, összegyúrom.
Kész a massza, mehetnek a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Hengert gyúrok belőle, és 1,5 cm-es szeletekre vágom. Kész is a kekszforma. Kedvencem, nem bonyolítom túl! 🙂
Nekem kb 24 db lett belőle.
Sütő 170°C, 10-12 perc. Lehet látni, ahogy a széle elkezd barnulni készen van. Gyorsan kiszedem, és a sütőpapírral lehúzom a lemezről őket egy rácsra, majd hagyom kihűlni.
Tippek, tanácsok
Szívem szerint fehér csokoládéba mártottam volna őket, de nincs itthon mentes, azt viszont bizton állíthatom, hogy létezik, mégpedig szójatejből! No, abba, félig megmártani, húúúú…:)
És hogy mivel?
Tudjátok már? Igen mentes tejjel 🙂 ..vagy rózsavizes limonádéval!
A xilit az nyírfacukor, édesítésre használjuk a cukor helyett. A rózsavíz pedig parfümalap is, de étkezési célra is készítenek. Olyan az íze, mint az illata! 🙂
Mi az a xilit?A rózsvízről meg eddig azt hittem,illatosító,parfüm…