Story
Nem szokásom kétszer ugyanazt a receptet megjelentetni, de muszáj volt itthoni körülmények közt is újra tesztelni, és hát minit változtatni benne.
Ugyanolyan finom így is, és úgy is, az arányok változtak, az első verzióban a tészta vastagabb, a másodikban a “krém”. Ki hogy szeretni?
Hozzávalók
Tészta
10 dkg darált mandula
10 dkg étkezési keményítő
5 dkg kókuszliszt
5 dkg szezámmagliszt
1 csipet só
1 kk fahéj
1 tk szódabikarbóna
12,5 dkg laktózmentes vaj
1 egész tojás
10 dkg xilit
2 tk vaniliás nyírfacukor
Lekvár
70 dkg rebarbara
40 dkg savanykás alma
15 dkg xilit
2 ek étkezési keményítő
1 citrom leve
2 tk vaniliás nyírfacukor
1 kk fahéj
Ugyanúgy készül, mint az epres rebarbarás pite!
Kiegészítésként: a tészta kb 10 percet sül, aztán addig sütöm a lekvárral együtt tovább, míg el nem kezd karamellizálódni a széle.
Tippek, tanácsok
A tésztába, ha olvastátok az előző receptet is, feltűnhet, hogy ebbe került szezámmag liszt is. Ez azért van, mert elfogyott a kókuszlisztem, és mivel vad költözködésben vagyok, nem beszerzek, hanem elhasználok.
..no, viccet félretéve..tényleg 🙂
Többféle gyümölccsel is érdemes kipróbálni, nekem ami eszembe jut, az a piszke, a meggy, a fekete ribizli, a szeder..és minden, ami kicsit savanykásabb, mert ugye tartjuk a candida diétát, ugye??!
És hogy mivel?
Szép kis villával, mert semmi nem kell hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: