Laktózmentes fakanál

Diós – baracklekváros muffin

Story


Akkor uccu neki, újabb felvonás muffinból. Ezúttal diós verzióban. Egyenlőre a sütőben pihen, de már érezzük az illatát, mesésnek ígérkezik! 🙂




Hozzávalók

3 tojás
15 dkg kókuszvirágcukor
10 dkg zabliszt
5 dkg darált dió
1 tk szódabikarbóna
4 evőkanál cukrozatlan baracklekvár
1 tk vaníliás nyírfacukor
pár csepp citromlé


A hozzávalókat egyszerűen egy tálban robotgépben összekeverem úgy, mint ahogyan a piskótát szoktam.
Egy muffin formát kibélelek papírral, és belekanalazom a tésztát. Pontosan 12 db lesz belőle!
180°C-on kb 20 percig sütöm hőlégkeveréses sütőben.


Tippek, tanácsok


Egy ilyen nyomi délutánon, amikor csak a fejünk fájlaljuk és semmi más nem történik a muffinon kívül, vigyázzunk, ne égessük oda. Ez nem csokis, ezen meglátszik!



És hogy mivel?



Szerintem ez a fajta muffin az, amit érdemes kettévágni és még vastagon megkenni baracklekvárral.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!