Story
Tudom, tudom, ez nem recept, de bízom benne, hogy ezért nem fogtok elítélni, egyszerűen csak az van, hogy
1., Nem kell begyújtani a sütőt a 40 fokban
2., Nem bonyolult recept, pillanatok alatt elkészíthető
3., Szlovákiában jártam és egy fagyizóban ettem ilyet, és annyira megtetszett! Itthon miért nem találkoztam még hasonlóval?
Szóval azt mondom, hogy fogadjátok nagy megkönnyebbüléssel a receptet, hogy lehet ilyen pofonegyszerű édességet is csinálni!
Hozzávalók
2 zacskó expressz tortazselé ( nézzük meg, hogy ne legyen benne glutén!)
1/2 kg magozott meggy
1 érett ananász karikázva
A formákba belemagozom a meggyeket.
A vizet felforralom és lezárom alatta a gázt. Belekeverem a tortazselét, és fél percig keverem, míg azt nem érzem, hogy elkezd kötni.
Ekkor ráöntöm a meggyekre, és a tetejére teszem az ananászt, amit megpucolok, felkarikázok és a legkisebb pogácsa formával kiszúrom a torzsáját belőle.
Hagyom szoba-hőmérsékletűre hűlni, majd benyomom a hűtőbe, hagyva neki még egy fél órácskát!
Tippek, tanácsok
Nos, itt elszabadulhat a fantázia! Minden gyümölcs jöhet bele, izgi lehet málnával, cseresznyével, ribizlivel, piszkével, télen citrusokkal, ősszel barackkal, vagy sárgadinnyével, vagy amivel csak akarjuk. Lehet mókázni a zselé színének változtatásával is, rétegekbe rendezve!
És hogy mivel?
Csokiszósszal, növényi tejszínhabbal, vagy magába 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: