Laktózmentes fakanál

“Crumble” avagy morzsasüti

Stroy

 

Nagyon réges régóta szemeztem ezzel a fajta süteménnyel, de valahogy csak most jutottam el odáig, hogy ki is próbáljam. Szerintem siker lesz, mert még csak a sütőben csücsül, de máris járkálunk körülette, hogy mikor lesz kész! 🙂

 

Hozzávalók

Áfonyás-barackos Crumble

Áfonyás-barackos Crumble

 

 

Gyümölcsös réteg:

 

75 dkg őszibarack

25 dkg kékáfonya

2 ek kókuszvirágcukor

fél citrom leve

1 citrom reszelt héja

2 tk vaníliás nyírfacukor

1 tk őrölt fahéj

1 ek étkezési keményítő

1 dl víz

 

 

Tésztaréteg:

 

140 g laktózmentes sütőmargarin ( nem tejfehérje allergiásoknak laktózmentes teavaj)

140 g rizsliszt

1 csipet só

75 g kókuszvirágcukor

50 g gluténmentes zabpehely

csipet só

 

Először is a gyümölcsöket teszem a tepsibe, a barackokat kicsi kockákra vágom össze, az áfonyát meg csak beleszórom. Mindent rászórok a gyümölcsökre, majd egyet keverek rajta. Felöntöm a deci vízzel, és lefedve alufóliával 1 órára 180°C-ra beteszem a sütőbe, hogy megpuhuljanak.

Addig összeállítom a tésztát. Hát ezzel sem lesz sok gondom! A száraz hozzávalókat összekeverem, és a vajat apró kockákra vágva adom hozzá. Robotgéppel addig kevergetem, míg morzsa állagúra nem esik szét. Amíg a gyümölcs sül, bedugom a hűtőbe, hogy ne olvadjon túl a margarin.

Egy óra után kiveszem a sütőből, leveszem az alufóliát és megszórom a morzsával. További 20-30 percet sütöm, hogy megpiruljon a tészta is.

Jujj, de izgi! 

 

Tippek, tanácsok

 

Érdemes azokat a gyümölcsöket belevágni, amik nem a legfrissebbek, hisz lekvárállagúra fog sülni az aljában.

Tehetünk bele erdei gyümölcsöket, fagyasztott gyümölcsöket is, ha télen készítjük, mehet bele, reszelt alma, vagy füge is.

Bármi, szabadon variálható recept!

 

És hogy mivel?!

 

Akik nem tejfehérje allergiások, mehet a mentes tejszínhab hozzá, vagy vaníliafagyi is, aki viszont igen, annak javasolnék paleo megoldásokat, mint pl a kókusztejszín, vagy a paleo vaníliafagyi! 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!