Stroy
Nagyon réges régóta szemeztem ezzel a fajta süteménnyel, de valahogy csak most jutottam el odáig, hogy ki is próbáljam. Szerintem siker lesz, mert még csak a sütőben csücsül, de máris járkálunk körülette, hogy mikor lesz kész! 🙂
Hozzávalók
Gyümölcsös réteg:
75 dkg őszibarack
25 dkg kékáfonya
2 ek kókuszvirágcukor
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
2 tk vaníliás nyírfacukor
1 tk őrölt fahéj
1 ek étkezési keményítő
1 dl víz
Tésztaréteg:
140 g laktózmentes sütőmargarin ( nem tejfehérje allergiásoknak laktózmentes teavaj)
140 g rizsliszt
1 csipet só
75 g kókuszvirágcukor
50 g gluténmentes zabpehely
csipet só
Először is a gyümölcsöket teszem a tepsibe, a barackokat kicsi kockákra vágom össze, az áfonyát meg csak beleszórom. Mindent rászórok a gyümölcsökre, majd egyet keverek rajta. Felöntöm a deci vízzel, és lefedve alufóliával 1 órára 180°C-ra beteszem a sütőbe, hogy megpuhuljanak.
Addig összeállítom a tésztát. Hát ezzel sem lesz sok gondom! A száraz hozzávalókat összekeverem, és a vajat apró kockákra vágva adom hozzá. Robotgéppel addig kevergetem, míg morzsa állagúra nem esik szét. Amíg a gyümölcs sül, bedugom a hűtőbe, hogy ne olvadjon túl a margarin.
Egy óra után kiveszem a sütőből, leveszem az alufóliát és megszórom a morzsával. További 20-30 percet sütöm, hogy megpiruljon a tészta is.
Jujj, de izgi!
Tippek, tanácsok
Érdemes azokat a gyümölcsöket belevágni, amik nem a legfrissebbek, hisz lekvárállagúra fog sülni az aljában.
Tehetünk bele erdei gyümölcsöket, fagyasztott gyümölcsöket is, ha télen készítjük, mehet bele, reszelt alma, vagy füge is.
Bármi, szabadon variálható recept!
És hogy mivel?!
Akik nem tejfehérje allergiások, mehet a mentes tejszínhab hozzá, vagy vaníliafagyi is, aki viszont igen, annak javasolnék paleo megoldásokat, mint pl a kókusztejszín, vagy a paleo vaníliafagyi!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: