Story
Régóta járt a fejembe, hogy hogyan is tudnék krémet biggyeszteni a muffinok tetejére, de két akadályba ütköztem. Egyik, hogy nem volt egy jó krém receptem, másik, ha lett is volna, nem volt olyan csillagcsövem, amivel a rózsaformát tudtam volna készíteni a sütemény tetejére. Akkor meg ugye minek is krém?!
DE! Egy sörös doboz megoldotta a problémámat. Miután napokat töltöttem azzal, hogy hol tudnék minőségi habcsövet vásárolni kiskereskedelemben, ami nem Kínából érkezik (mert az ugye van dögivel), vagy rendelem meg magam Kínából, ami borítékolja, hogy nem is azt kapom, amit rendelek, de legalább kb. 36 hét múlva.. Szóval egyszer csak megláttam a sörös dobozt, ami már ki volt ürülve, és épp a mosogatóban csöpögött le, beugrott, megcsinálom ebből. Gyorsan meg is formáztam, és örültem is magamnak. Jöhetett a krém kérdés.
Mivel azonban az is sikerült, és finom is lett a végeredmény, meg is osztom veletek! 🙂
Remélem sokak örömére!!
A muffin alapreceptért köszönet a gluténmentes csoportnak, ahol ezt a végtelen egyszerű, ámde nagyszerű alapot találtam. Saját ízemre (és lisztvilágomra) szabtam ugyan, de nézztek csak! Csináltatok már 3 evőkanál lisztből 12 muffint?? 😀
Hozzávalók
Tészta:
3 db L tojás
2 evőkanál mester süteményliszt
1 evőkanál amaránt liszt
3 evőkanál eritrit
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliakivonat
pár csepp citromlé
csipet só
Előmelegítem a sütőt 180°C-ra.
A tojásfehérjét habbá verem, majd tovább keverve beleöntöm az eritritet is. Ha elolvad, a tojások sárgáját is egyenként. pár csepp citromlét, vanília kivonatot.
Itt leteszem a robotgépet és hablapáttal folytatom. Szitába teszem a liszteket a sóval és szódabikarbónával, és átszitálom. Addig egy kis manó a muffin sütőformába teszi a kapszlikat 🙂
Fagyi kanállal adagolom ki a tésztát, rettenetes praktikus dolog, nem folyik mellé, én imádom!
Kb. 15percig (tűpróbáig sütöm) hőlégkeveréses sütőben.
Hagyom kihűlni, és örvendezek, hogy egy muffin súlya kb 3g! 🙂
Krém:
20 dkg mindenmentes bio margarin
30 dkg porcukor
165 ml-es kókusztej konzerv
vaj-vanilia aroma (ALDI)
csipet só
pár csepp ételszínezék
Szoba-hőmérsékletűre hagyom a margarint melegedni, és kikeverem habosra a porcukorral.
Ez jó pár percet vesz igénybe. Kanalanként adagolom hozzá a kókusztejet, és tovább verem. Ha elértem a kellő állagot, belekeverem a vaj-vanília aromát ( hogy legyen egy kis vaj íze) és az ételfestéket.
Habzsákba töltöm és egy körkörös mozdulattal felkenem a muffinok tetejére.
Tetejét egy szem szívecske cukorral díszítem, hogy adjunk a romantikának <3
Tippek, tanácsok
Aki csak laktózérzékeny, használhat laktózmentes vajat hozzá, biztosan izgalmasabb íze lesz.
Ki lehet próbálni a Cocomas-t is, nekem az épp nem volt itthon.
Bármilyen ételfestékkel, vagy aromával ki lehet próbálni, nekem spec. a vanília a mindenem.
És hogy mivel?
Lehet bármilyen idény gyümölccsel megpakolni még a tetejét, az is izgalmasít rajta szerintem.
Ribizli, áfonya, eper, szeder, bármi jöhente részemről!
Ha tetszett, oszd meg! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: