Laktózmentes fakanál

Nutella #2 tökéletesített verzió

Story

 

Kell story? Szerintem nem kell story, a Nutellát mindenki szereti! 😀

 

Hozzávalók (kb 500ml)

 

Laktózmentes fakanál Tejmentes Nutella 05.

Mogyorópucolás melegen.

 

200g török mogyoró

160g olvasztott étcsokoládé

3 ek nesquick kakaópor

100 g porcukor

1 tk vanília-kivonat

3 ek növényi olaj 

 

Laktózmentes fakanál Tejmentes Nutella 04.

Robotgépbe dobás.

 

200°C-os sütőben átpirítom a mogyorókat, majd konyharuha közt ledörgölöm a héját.

Robotgépbe teszem, és addig darálom, míg nagyon nagyon apró darabos nem lesz.

Közben vízgőz felett megolvasztom a csokoládét, és még melegen a mogyoróra öntöm. Könnyebb így darálni, mert a mogyoró is könnyebben kiereszti az olaját a hő hatására.

 

Laktózmentes fakanál Tejmentes Nutella 03.

Folyékony masszává darálás.

 

 

Ezután hozzáadom a többi hozzávalót, és addig darálom, míg szinte fényes selymes állagot nem kapok. Géptől is függ, hogy ez mennyi idő, én többször is nekifutottam, mert nem túl erős a darálóm, de mindenképp érdemes türelmesnek lenni, mert minél homogénebb, annál Nutellább! 🙂

 

Üvegbe öntöm, és szeretgetem, kóstolgatom, akár nutellás csigákat is süthetek belőle 🙂
( Jelzem, az enyém most nem sikerült tökéletesre, de nem adom fel, a jó receptet majd megosztom veletek! )

 

Laktózmentes fakanál Tejmentes Nutella 02.

500 ml..nem sokáig 😀

 

 

Tippek, tanácsok

 

Érdemes jó minőségű alapanyagokat választani, annál ízletesebb lesz a végeredmény, és ne feledjük! Türelem!!

 

És hogy mivel?

 

Na, kinek milyen ötlete támad? 🙂

 

Laktózmentes fakanál Tejmentes Nutella 01.

Szerelmetes első falatkák.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!