Story
Az én kedves vőlegényemnek az volt a kívánsága, hogy lángost együnk. Oké..Már a gluténmentes lángos tészta is feladat, de az most más tészta..De az, hogy mivel kenjük meg?!
Sajtot nem ehetünk ( ő is érzékeny a tejtermékekre), tejfölt nem ehetünk, a fokhagymát meg nyersen nem bírja az én gyomrom, akkor mit? A só elég snassz lenne..
..
..és így telt el egy hónap. Közeledett a nap, amikorra is kiírtuk a menüben a lángost.
Úgy döntöttem, hogy mivel a cocomas olyan, mint az aloe vera, “mindenre jó”, gondoltam akkor ez lesz jó tejfölnek is!
Eredmény: tökéletes!
Hozzávalók
cocomas “föle” ( a vizesebb része sokkal kókuszabb ízű!)
citromlé
ecet
himalája kristálysó
fokhagyma granulátum
Először is lefölözöm a cocomast, a lé rész nem kell.
Besózom, picit mehet több is, úgy is ha bármire rátesszük, hígulni fog.
Jöhet bele a citrom, míg kellemes fanyar ízt nem kap, majd tényleg csak 2-3 csepp ecet, mert ha túl ecetes, akkor az átható, nem jó.
Jöhet a fokhagyma granulátum. Először csak a lángos miatt tettünk bele, de mivel nem tettem bele sokat, így úgy gondolom, máshoz is jól megy. Nem lehet rajta kiérezni, de nélküle még nem az igazi. Ezt az állapotot kell elcsípni.
És hagyni kell állni a hűtőszekrényben, egyrészt mert a tejfölt mindíg hidegen esszük ( már ez az illúzió is sokkal közelebb visz az agyban az élményhez), másrészt hogy összeérjenek az ízek.
Végig kevergetni, kóstolgatni kell! 🙂
Tippek, tanácsok
Tényleg nem kell az egész cocomas bele, én először csak 2 evőkanálnyit mertem le a tetejéről. Csináltam viszont az egész dobozból, a levével együtt is, na az kicsit bizarr lett..
Csak a föle!
És hogy mivel?
Pár napja lángosra kenve, másnap tortillával mexikói kajához, ma meg a gombalevesem kínáltam meg vele!
Egy új időszámítás kezdődött, az tuti!! <3
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: