Story
Aztán mégis belefutunk, és a szívünk szakad meg. Nos jó hírem van, magunk is elkészíthetjük otthon! 🙂
Lássuk!
Hozzávalók
Az eritritet a vaníliarúdakkal kávédarálóval ledarálom, majd átszitálom. A nagy héjdarabokat egy kevés eritrittel újradarálom.
Leszitálok minden szárazanyagot. A margarint kockákra várom, és elmorzsolom a lisztel. Beleütöm a tojást, és a két tojás sárgáját is, és jól formázható masszává gyúrom.
Fél óra pihenés következik, hogy a psyllium rost kifejthesse hatását. Nem kell hűtőszekrénybe tenni.
Szilikonlapon(IKEA) nyújtom ki, így nem kell lisztezni, és nem keményedik el a tészta a végére. 1 cm vastagra nyújtom, majd linzerkiszúróval kiszaggatom (én egy nagy és egy kis karikát használtam). A leeső részeket összegyúrom,újra nyújtom, szaggatom, egészen addig, míg a tészta el nem fogy.
150 fokos sütőben 10-12 percig sütöm őket, látni, mikor picit elkezd barnulni.
Kihűtöm.
Vízgőz felett felolvasztom a csokoládés belemártom a karikákat, hogy félig elmerüljenek. visszateszem őket s sütőpapírra, amin sültek és hagyom, hogy a csokoládé megdermedjen.
A vaníliás karikákat pikk-pakk el tudom távolítani a papírról.
És jó hír, hogy fémdobozban hetekig eláll. 🙂
Tippek, tanácsok
Érdemes vaníliarudat használni, itt nem elég az aroma. Ha minőségit szerenénk készíteni, ebből ne engedjünk. Ma már kuponos oldalakon egészen jó árban lehet vanilia rudat szerezni (20g-1500Ft).
Akinek nincs gond a cukorral az eritrit helyett használhat azt is, nekem már túlnőtt a méretem a megszokottnál, így kicsit leállok vele 😀
És hogy mivel?
Egy pohár finom teával délután. Isteni!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: