Laktózmentes fakanál

Vaníliás karika

Story

 
Nem is érezzük, hogy hiányzik, mert a polcot is elkerüljük, ahol lehet kapni. Ismerős? 
Aztán mégis belefutunk, és a szívünk szakad meg.  Nos jó hírem van, magunk is elkészíthetjük otthon! 🙂
Lássuk!
 

Hozzávalók

 
35 dkg Mester sütiliszt
5 dkg amarántliszt
25 dkg Liga margarin
20 dkg eritrit
2 vaníliarúd
csipet só
2 tojássárgája (M-es)
1 egész tojás (M-es)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kk psyllium rost
 
A bevonó talpakhoz:
 
20 dkg gluténmentes tejmentes étcsokoládé
 
 
 
Mártogatás után

Mártogatás után

Az eritritet  a vaníliarúdakkal kávédarálóval ledarálom, majd átszitálom. A nagy héjdarabokat egy kevés eritrittel újradarálom.
Leszitálok minden szárazanyagot. A margarint kockákra várom, és elmorzsolom a lisztel. Beleütöm a tojást, és a két tojás sárgáját is, és jól formázható masszává gyúrom.
Fél óra pihenés következik, hogy a psyllium rost kifejthesse hatását. Nem kell hűtőszekrénybe tenni.

Szilikonlapon(IKEA) nyújtom ki, így nem kell lisztezni, és nem keményedik el a tészta a végére. 1 cm vastagra nyújtom, majd linzerkiszúróval kiszaggatom (én egy nagy és egy kis karikát használtam). A leeső részeket összegyúrom,újra nyújtom,  szaggatom, egészen addig, míg a  tészta el nem fogy.

150 fokos sütőben 10-12 percig sütöm őket, látni, mikor picit elkezd barnulni.
Kihűtöm.

Vízgőz felett felolvasztom a csokoládés belemártom a karikákat, hogy félig elmerüljenek. visszateszem őket s sütőpapírra, amin sültek és hagyom, hogy a csokoládé megdermedjen. 

A vaníliás karikákat pikk-pakk el tudom távolítani a papírról.

És jó hír, hogy fémdobozban hetekig eláll.  🙂

 

Laktozmentes fakanál laktozmentes gluténenemntes tejmentes vaníliás karika 01

A kész karikák 🙂

 

Tippek, tanácsok

 

Érdemes vaníliarudat használni, itt nem elég az aroma. Ha minőségit szerenénk készíteni, ebből ne engedjünk. Ma már kuponos oldalakon egészen jó árban lehet vanilia rudat szerezni (20g-1500Ft).

Akinek nincs gond a cukorral az eritrit helyett használhat azt is, nekem már túlnőtt a méretem a megszokottnál, így kicsit leállok vele 😀

 

És hogy mivel?

Egy pohár finom teával délután. Isteni!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!