Story
Kicsit a hócipőm tele lett azzal, hogy nem tudok igazi, finom ízű fagyit enni, csak “minden gyümölcsízűt”, jah, nem, mert tejpor van benne.
Így beújítottam egy fagyi gépet, amivel igaz még barátkozom, de az első fagyim így hangzik: Ginsenges eperfagyi rózsaborssal
Hozzávalók
40 dkg szabad földön érett eper
2 dl cocomas
2-3 ek méz
2 ampulla ginseng Royal Jelly
1 ek egész rózsabors
víz
A jégakkut beteszem a fagyasztóba 24 órára.
Az epret a apró darabokra vágom, majd beteszem szintén a fagyasztóba 4 órára.
Ha minden lehűlt elegyítem egy merülő mixerrel a hozzávalókat, kivéve a borsot. Azt mozsárban töröm meg, és csak kanállal keverem össze. Vizet attól függően teszek bele, hogy mennyire szeretném intenzívre, sűrűre a fagyit. Ha nyári melegben csak szomjat oltani szeretnék, jöhet bele több, ha desszertnek, olyan “jóllakósra”, akkor kevesebbet.
Jöhet a fagyi gép. Mivel már az eper miatt félig fagyos a massza, kevesebb ideig kell pörgetni a gépben. Akkor kész, ha átfagyott a massza, de még a gép forgatja.
Tippek, tanácsok
Minél frissebb epret használunk, és minél több napsütést értet, annál finomabb lesz a fagyi. És annál kevesebb édesítőszert kell beletenni, legyen az méz, barna cukor, vagy eritrit.
A Ginseng mindenkinek jót tesz! Támogatja a szervezet természetes védekező rendszerét, szellemileg és fizikailag is frissítően hat. Segít a fáradtság enyhítésében és jót tesz velünk stresszes időszakban. Kedvezően ha a vérkeringésre, ezáltal serkenti az agyi teljesítményt, javítja a memóriát.
A rózsabors igazi afrodiziákum. Erősíti a nemi szerveket, az alhasi energiákat, tüzet ébreszt és kreativitásra serkent, szenvedélyes érzelmeket ébreszt bennünk. És a szemet is gyönyörködteti 🙂
Az epret meg imádjuk! Igaz??
És hogy mivel?
Na jó, tudom, hogy balgaság, de egy minimális csokiszósz azért mehet rá!
Alapanyag ismeretekben forrásom Janits-Szabó Virág: Örömfőzés c. könyve volt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: