Story
Ezt a receptet Panni barátnőm hozta nekem, hogy süssük meg úgy, hogy én is megehessem. Megkérdezte, mit mivel tud úgy kihelyettesíteni, hogy szerintem ételallergiásként is fogyasztható legyen, és finom is. Én Végiggondolva az eddigi tapasztalataimat ezt a receptajánlatot adtam neki! És be is vált! 🙂
Hozzávalók
5 dkg tejmentes növényi margarin
10 dkg eritrit
1 rúd valnília kikapart belseje
6 dkg darált mandula
2 dl cocomas
4 tojás
40 dkg cseresznye
margarin a forma kikenéséhez
szeletelt mandula a tetejére
A margarint az eritrittel a tojásokkal habosra keverem, majd hozzákeverem a cocomast is.
A vaníliát hosszában kettévágom, a magjait kikaparom, és a tésztához adom.
Hozzákeverem a darált mandulát is.
Kikenem margarinnal a piteformát, és kevés rizsliszttel kilisztezem.
A cseresznyét elrendezgetem a formában, és ráöntöm a tésztát.
Tetejét megszórom kevés darált mandulával, vagy szeletelttel, mert azzal is jól mutat.
Sütőbe dugom 180°C-ra előmelegített sütőbe, 30-35 percre.
Tippek, tanácsok
Bármilyen gyümölccsel érdekes lehet kipróbálni. Bár az eredeti francia clafoutis recept fekete cseresznyéből készült, de izgalmas lehet elkészíteni például rebarbarából is, vagy áfonyából.
És hogy mivel?
Vaníliás porcukorral (eritrittel), semmi más nem kell hozzá! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: