Story
Gyerekoromban sokszor ettük foghagymás húst, de nekem sok mindenről le kellett mondjak a tejallergiám miatt. Viszont mióta szuper tejfölt tudok csinálni, új világ nyílt meg! 🙂
Ez a recept is előkerült a láda mélyéről, és kicsit a saját ízlésünkre faragva került új köntösbe! Ez lett:
Hozzávalók
0.5 kg sertéscomb (4 szelet)
25 dkg laskagomba
2 dl cocomas
rizsliszt
olaj
fokhagyma
só
pár csepp ecet
A húsokat féltenyérnyi szeltekre vágom, megsózom, és mindkét oldalát megmártom a rizslisztben.
A lábasba olajat melegítek, és a húsok mindkét oldalát megpirítom benne. Nem kell készre sütni, csak kérget sütni rá.
Ha mindegyiket megpirítottam, kiszedem, és ugyanabba a lábasba még egy kevés olajon megpirítom a gombát is, amit hosszában tépkedtem csíkokra. Az mikor levet enged, feloldja az ízes pörzsanyagokat a lábas aljáról. Az kell oda!
Egy evőkanál liszttel megszórom, átpirítom vele, és felengedem a kókusztejjel, és ugyanennyi vízzel.
Itt ízesítem a fokhagymával (aki nem bírja, mint pl. én, az fokhagyma granulátummal helyettesítse!), ízesítem sóval, és ecettel.
20 percig lassú tűzön hagyom rotyogni, néha meg is kell keverni!
Tippek, tanácsok
Semmilyen más fűszere nincs, én a borsot csak a dekorációba használom, ennek a maga egyszerűsége adja a nagyszerűségét!
Eredetileg ez egy tejfölös recept volt, így a savanykás íz elérése céljából szükséges az ecet!
És hogy mivel?
A férjem kuszkusszal ette, ha nincs baj a gluténnal, ezt a köretet is lehet használni, de például rizzsel vagy rizstésztával is mennyei!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: