Laktózmentes fakanál

Foghagymás-gombás sertésszelet

Story

 

Gyerekoromban sokszor ettük foghagymás húst, de nekem sok mindenről le kellett mondjak a tejallergiám miatt.  Viszont mióta szuper tejfölt tudok csinálni, új világ nyílt meg! 🙂 
Ez a recept is előkerült a láda mélyéről, és kicsit a saját ízlésünkre faragva került új köntösbe! Ez lett:

 

Hozzávalók

 

0.5 kg sertéscomb (4 szelet)
25 dkg laskagomba
2 dl cocomas
rizsliszt
olaj
fokhagyma

pár csepp ecet

A húsokat féltenyérnyi szeltekre vágom, megsózom, és mindkét oldalát megmártom a rizslisztben.
A lábasba olajat melegítek, és a húsok mindkét oldalát megpirítom benne. Nem kell készre sütni, csak kérget sütni rá.
Ha mindegyiket megpirítottam, kiszedem, és ugyanabba a lábasba még egy kevés olajon megpirítom a gombát is, amit hosszában tépkedtem csíkokra. Az mikor levet enged, feloldja az ízes pörzsanyagokat a lábas aljáról. Az kell oda!
Egy evőkanál liszttel megszórom, átpirítom vele, és felengedem a kókusztejjel, és ugyanennyi vízzel.
Itt ízesítem a fokhagymával (aki nem bírja, mint pl. én, az fokhagyma granulátummal helyettesítse!), ízesítem sóval, és ecettel. 
20 percig lassú tűzön hagyom rotyogni, néha meg is kell keverni!

 

Fokhagymás-gombás sertésszelet

Fokhagymás-gombás sertésszelet

 

Tippek, tanácsok

 

Semmilyen más fűszere nincs, én a borsot csak a dekorációba használom, ennek a maga egyszerűsége adja a nagyszerűségét! 
Eredetileg ez egy tejfölös recept volt, így a savanykás íz elérése céljából szükséges az ecet!

 

És hogy mivel?

 

A férjem kuszkusszal ette, ha nincs baj a gluténnal, ezt a köretet is lehet használni, de például rizzsel vagy rizstésztával is mennyei!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!