Laktózmentes fakanál

Gombás kistáska

Story

 

A férjemnek 21 húsmentes nap következik, néhány gyöngyszemet megörökítek ezek közül.
Elsőként jöjjön egy mutatós darab.

tuti kis batyú, szaftos kis béléssel :)

tuti kis batyú, szaftos kis béléssel 🙂

Hozzávalók

 

Tészta 10db:

1 csésze ragacsos rizsliszt
1 csésze gluténmentes liszt
4 kk psyllium rost
1 kk szódabikarbóna
1 kk só
0,5 csésze növényi zsiradék
0,75 csésze növényi tej

A hozzávalókat összegyúrom, és félreteszem pihenni.

Töltelék:  

6 közepes gomba
2 tojás
fokhagyma granulátum, 
sajt és túró fűszerkeverék
só, bors

A gombás tojásrántottát megsütöm, és hagyom hűlni.

Ha kihűlt, kiszaggatom a tésztát, minden másodikra egy evőkanál rántottát teszek, és egy másik tésztával zárom. Körbe rányomom, hogy ne szökjön ki a töltelék.
Tetejüket felvert tojással kenem meg, és megszórom szezámmaggal.
Csillag alakú vágást metszek késsel, hogy a gőz ne repessze meg őket!

200°C-os sütőben 10-12 perc alatt megsütöm

Tippek, tanácsok

Célszerszámmal készültek, én barátfüle szaggatóval szaggattam őket, és nem félbehajtottam, hogy nem duplán tettem őket egybe.
Készülhet sok másfajta töltelékkel is, pl spenóttal, fenyőmaggal, fűszeres sütőtökkel, de édesen is, fahéjas almásan, de akkor a tésztába kell egy kis édesítő.

És hogy mivel?

Nálunk sütőtökpürével lesz!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!