Story
Mire jó a Férj, ha nem arra (is), hogy felpiszkáljon egy új receptre 😀
Hozzávalók
(kb. 35 db 5cm-es lesz belőle)
– 300 g liszt ( 100 g tápiókakeményítő, 100 g rizsliszt, 100 g Mester süti liszt +1-2 ek ha szükséges)
– 2 tk útifűmaghéj őrlemény
– 2 dl rizstej
– 2 ek cukor
– egy csomag Dr. Oetker porélesztő
– 1 csapott teáskanál gluténmentes sütőpor
– 1 tk vaníliás cukor
– pici só
– kevés reszelt citromhéj
– rum, vagy rumaroma
– egy tojás+ egy sárgája
A tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval robotgépbe teszem és a dagasztószárral elkeverem.
Ezután letakarom, és meleg helyre teszem 20 percre kelni.
Szilikonlapon nyújtom ki, kiszaggatom, és még pár percig hagyom kelni, míg felmelegszik az olaj.
Kókuszolajat melegítek, és abban sütöm ki.
Tetejét porcukorral szórom meg.
Tippek, tanácsok
Fontos, hogy meleg, huzatmentes helyen kelesszük.
Az útifűmaghéj egy fontos pontja az össze gluténmentes tésztának, én ezzel helyettesítem a glutént, és eddig szinte mindig be is vált! Jobban összeáll tőle a tészta, kevésbe ragacsos, nem mászik be az ember ujjai közé, hanem a tésztát tapasztja össze.
És hogy mivel?
Klasszik, rumos baracklekvárral, porcukorral, de meg is lehet tölteni csokoládépudinggal.
Mi rumos csipkebogyólekvárral szeretjük 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: