Laktózmentes fakanál

Rizstorta

StoryEzt a receptet Gennaro Contaldo műsorában láttam nemrég, és mivel liszt nélkül készült, igencsak felkeltette az érdeklődésemet. Igaz 2 liter tejjel indul a hozzávalók rész ( a magyar fordítás szerint), tudtam, hogy nem lesz gond, mert ma már sokféle alternatíva van a tej problematikájára.Én laktóz-, glutén- és tejfehérjementes verzióban gondolkozva a rizstejet választottam.A többi már… Tovább »

Amatör paela

StoryHűtőürítést tartok. Mondtam, együnk meg mindent, ami benne van. Na de mit főzzünk, amiben kolbász is van, tengeri hal is, meg bébipolip?! Hát mi? Hát paela 🙂..hát már izzítottam is a legnagyobb serpenyőmet!!Hozzávalók2 szál újhagyma1 db gluténmentes debreceni kolbász1-2 db gluténmentes, laktózmentes virsli1 tenyérnyi szelet tengeri halfilé1-2 nagy marék fagyasztott tengergyümölcsei2,5 dl rizs5 dl vízsó,… Tovább »

Csirketekercs sárgarizzsel

StoryAzt hiszem a császármorzsa után ( amit tegnap is ettem) ez a legtöbbször elkészített receptem. Nagyon egyszerű, nagyon jól variálható, könnyen megtanítható, mondhatni alapszint, és nagyon finom.Mivel bármivel variálható, én azokkal az összetevőkkel írom, amik a képen szereplő is épp készült! Hozzávalók 60dkg csirkemell 20dkg aszalt szilva&barack 10-15 dkg lm sajt 1 nagy csomag bacon… Tovább »

Mészáros Spárgarizottó

Story:Bütyök egy csokor spárgával érkezett haza, amit egy kedves kollégájától szervált, Mészáros Úrtól. Ezt a receptet Neki ajánlom, és köszönném meg itt, és most, hogy ilyen finom dolgot termel, mint a spárga!Köszi! 🙂 Hozzávalók: 1 csokor spárga ( kb 30 szál) 1 kisebb cukkini 1 csirkemell 4 szelet lm, gm baconszalonna 2 marék borsó 2 marék rizs… Tovább »

Kelbimbós rakott káposzta

Story Ti össze szoktátok keverni a kelkáposztát a kelbimbóval?? 🙂Hát nekem van egy ember az életemben, aki mindennél fontosabb, és ő igen. Legutóbb rakott kelkáposztát rendelt anyukájától, mikor odautaztunk, de nem azt kapott…szerinte!“Ez sima káposzta, nem az a kicsi!” -hangzott a panasz, minek nagy röhögés lett a vége ( részemről), mert azt kapott amit kért!De… Tovább »

Tejberizs

Story Volt egy időben, hogy nem tudtam elképzelni, mi legyen a desszert, még nem voltak beszerezve az érdekesebbnél érdekesebb alapanyagok, használni meg pláne nem tudtam őket, ezért visszanyúltam a múltba, és előkaptam Horváth Ilona szakácskönyvét. Ki ne ismerné? Én ezen nőttem fel, mai napig tudom, hogy melyik oldalszámon melyik kedvenc sütim található. Ki is nyílt szépen a… Tovább »

Rizsfelfújt

StoryHogy is mondjam, ezt a receptet talán mindenki ismeri, ha nem is csinálta még egyszer sem, a Mamánál biztosan evett ilyet, mondjuk egy  gulyásleves után!Amikor az ember lányáról kiderül, hogy liszt és/vagy laktózérzékeny, rögtön elkezd a legkülönlegesebb hozzávalók, és receptek után kutatni!Én is így tettem.Kókuszliszt, mandulaliszt, gesztenyeliszt..Klassz hozzávalók….És mit sütök belőle?És hogyan viselkedik?És mik az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!