Laktózmentes fakanál

Csukapörkölt & zabnokedli

StoryEgyszer réges-régen pecás koromban csináltam fogott csukából mind a tíz ujjadat megnyalós csukapaprikást, de mivel már nem pecázok, így nem is jutottam csukához..Na de most, a csarnok közelsége újra lehetővé teszi, hogy friss halhoz jussak, kb bármikor, így újra felbátorodtam, hogy nekiállok! Igaz most már nem paprikást csináltam, mert a tejfehérje allergiám nem teszi lehetővé,… Tovább »

Marcipános áfonyatorta

StorySzeretem a marcipánt, és szeretem a marcipántortát, és mivel tavaly nem voltam hajlandó ünnepelni a szülinapomat, idén oda akartam tenni! Így esett a választásom erre a verziómra. A krém egy igaz favorit, azt hiszem eddig életem legkönnyebben elkészíthető és legfinomabb krémje is egyben, mindenkinek csak ajánlani tudom!! 🙂HozzávalókPiskóta: 8 db M-es méretű tojás5 ek nyírfacukor1… Tovább »

Csokis-mandulás muffin

StorySzerintem a költözés arra van, hogy az ember elhagyjon valamit…Én a kézi habverőmhöz tartozó végekkel tettem így, úgyhogy heves kargyakorlatokkal vertem fel a habot. Köszi élet, megoldottam nélkülük! Hozzávalók10 dkg kókuszliszt10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt4 nagy tojáskb. 2 dl laktózmentes tej12 dkg barnacukor ( mert a xilitem elfogyott)3 dkg holland kakaópor5 dkg szeletelt mandula5 dkg 70%-os… Tovább »

Étcsokoládés levendula keksz

StoryEzt a kekszet karácsony előtt sütöttem meg. Rám jött a kísérletezés  és amúgy meg akkor nyertem meg a Levendula kézműves fagyizóba a 10 db forrócsokit. Ott kóstoltam laktózmentes forrócsokit, levendulásat. Összeállt az íz a számban. Az étcsoki és a levendula kettőse nagyon varázslatos ízkombó. Gondoltam, kipróbálom kekszben is és mondhatom nem csalódtam! Hozzávalók1.5 dkg vaj5 dkg étcsokoládé1 tk vanília kivonat1 tk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!