Story
Ti össze szoktátok keverni a kelkáposztát a kelbimbóval?? 🙂
Hát nekem van egy ember az életemben, aki mindennél fontosabb, és ő igen. Legutóbb rakott kelkáposztát rendelt anyukájától, mikor odautaztunk, de nem azt kapott…szerinte!
“Ez sima káposzta, nem az a kicsi!” -hangzott a panasz, minek nagy röhögés lett a vége ( részemről), mert azt kapott amit kért!
De nem tudtam nem megsajnálni, és úgy éreztem, hogy kedvére kell tegyek a kicsivel, így hétvégére elkészítettem neki az én verziómat! ..mind elfogyott!!
Lássuk, mi van benne!!
Hozzávalók
- kis fej fehér káposzta
- nyers kolbász (de lehet egy darált húsos alap is)
- 250g kelbimbó
- 1dl szójatej vagy rizstej + víz
- kockaparadicsom (sűrített paradicsom)
- kömény
- majoránna
- metélőhagyma
- fokhagyma
- 2dl rizs
- 1 pohár lm tejföl
- lm füstölt sajt
- pirospaprika
- tetejére lm joghurt vagy még tejföl
Úgy indul, hogy vizet teszek fel forrni, amiben levelenként leforrázom a káposztát és a kelbimbót.
Kibontom a kolbászt a héjából, és megsütöm, vagy ha darált húsos alappal készítem, akkor szokott módon (hagyma, pirospaprika, só, darált hús), szintén pirítás, megsütés.
Ha ez megvan, felöntöm vízzel + tejjel ez kb együtt 4dl, mert a rizsnek dupla mennyiségű vízre van szüksége.
Hozzáadok 1 kis kockaparadicsomot.
Beleteszem a rizst, és addig főzöm, míg meg nem puhul benne, közben kevergetem, nehogy leégjen.
Sózom, borsozom, teszek bele metélőhagymát, majoránnát, köményt, fokhagymát.
Elkezdem lerétegezni a tepsibe a hozzávalókat, ami a következő: káposzta, húsos rizs, kelbimbó, káposzta.
Megkenem 1 pohár lm tejföllel, és jó alaposan megszórom reszelt , füstölt, lm sajttal és megszórom kis pirospaprikával a látvány kedvéért!
Bedugom a sütőbe, és kb fél órát sütöm 180-200°C-os sütőben, míg a sajt a tetején meg nem pirul.
Tippek, tanácsok
- Azt hiszem, mindenki csinált már az életében rakott zöldséget! Semmi extra nincs benne, amire nagyon kellene figyelni, szerintem ez elronthatatlan kaja, csak sokat kell utána mosogatni! 🙂
- Na jó, mondjuk annyit elárulhatok, hogy azért nem külön főzöm a rizst, mert egyrészt így jól magába szívja az ízeket, másrészt eggyel kevesebb edényt kell mosogatni!
És hogy mivel?
Lm joghurttal és egy csavarásnyi friss borssal a tetején!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: