Story:
Bütyök egy csokor spárgával érkezett haza, amit egy kedves kollégájától szervált, Mészáros Úrtól.
Ezt a receptet Neki ajánlom, és köszönném meg itt, és most, hogy ilyen finom dolgot termel, mint a spárga!
Köszi! 🙂
Hozzávalók:
Ott indul a dolog, hogy vizet forralok a rizsfőzéshez, mintha tésztát főznék.
A mogyoróolajon megpirítom a kockára vágott csirkemellfilét, és a hagymát.Ha átpirult, jöhet a megpucolt spárga szárrésze, amit centis karikákra vágtam. Míg pirul, összevágom a cukkinit, akkor a kockákra, mit a csirkét, aztán beledobom azt is. Ekkor jön a bacon, azt is falatnyi darabokra kaszabaszálom össze, és dobom a többi közé.
Ha az is megpirult, akkor bizti felforrt a víz, beleteszem a rizst a sózott vízbe, és elkezdem főzni.
Jöhet a serpenyőbe a spárga feje, ugyanis ennek kevesebb idő kell, mert ez a legzsengébb része.
Sózok, borsozok, fűszerezek, kóstolok. Ha okés, és már kezdenek szépen sorra megpuhulni a dolgok, beleteszem a borsót is, majd nyakon öntöm a tejjel, és ráteszem a vajat is.
Ezzel rottyan egyet.
Ha elforr a tej, akkor teszem bele a majdnem készre főtt, leszűrt rizst, aminek a főzővizéből is teszek rá, hogy olyan szaftos legyen.A rizses víz szép mártássá fog összeállni a végére.
Már majdnem megvagyunk, jöhet az apróra vágott fokhagyma.
Utolsó fűszerként jön rá a citorm reszelt héjja, és a leve, és el kell, hogy áruljam, hogy ettől lesz igazán ütős, friss, tavaszi íze! Aki még nem próbálta a borsót a citromlével, na annak hajrá, mert igazán jó íze van!
Talán beleírtam minden hozzávalót, ha valakinek valami nem stimmt, akkor tessék kérdezni! 🙂
Tippek, tanácsok:
És hogy mivel?
Hát a sok-sok reszelt sajttal a tetején, plusz, lehet kicsi zöld borsot darálni a tetejére, de csak az illata végett!
Jó étvágyat! Van 4 napotok, hogy kipróbáljátok!