Mészáros Spárgarizottó

Story:



Bütyök egy csokor spárgával érkezett haza, amit egy kedves kollégájától szervált, Mészáros Úrtól. 

Ezt a receptet Neki ajánlom, és köszönném meg itt, és most, hogy ilyen finom dolgot termel, mint a spárga!

Köszi! 🙂



Hozzávalók:





Ott indul a dolog, hogy vizet forralok a rizsfőzéshez, mintha tésztát főznék.

A mogyoróolajon megpirítom a kockára vágott csirkemellfilét, és a hagymát.Ha átpirult, jöhet a megpucolt spárga szárrésze, amit centis karikákra vágtam. Míg pirul, összevágom a cukkinit, akkor a kockákra, mit a csirkét, aztán beledobom azt is. Ekkor jön a bacon, azt is falatnyi darabokra kaszabaszálom össze, és dobom a többi közé.

Ha az is megpirult, akkor bizti felforrt a víz, beleteszem a rizst a sózott vízbe, és elkezdem főzni.

Jöhet a serpenyőbe a spárga feje, ugyanis ennek kevesebb idő kell, mert ez a legzsengébb része.

Sózok, borsozok, fűszerezek, kóstolok. Ha okés, és már kezdenek szépen sorra megpuhulni a dolgok, beleteszem a borsót is, majd nyakon öntöm a tejjel, és ráteszem a vajat is. 

Ezzel rottyan egyet. 

Ha elforr a tej, akkor teszem bele a majdnem készre főtt, leszűrt rizst, aminek a főzővizéből is teszek rá, hogy olyan szaftos legyen.A rizses víz szép mártássá fog összeállni a végére.

Már majdnem megvagyunk, jöhet az apróra vágott fokhagyma.

Utolsó fűszerként jön rá a citorm reszelt héjja, és a leve, és el kell, hogy áruljam, hogy ettől lesz igazán ütős, friss, tavaszi íze! Aki még nem próbálta a borsót a citromlével, na annak hajrá, mert igazán jó íze van! 

Talán beleírtam minden hozzávalót, ha valakinek valami nem stimmt, akkor tessék kérdezni! 🙂



Tippek, tanácsok:



És hogy mivel?



Hát a sok-sok reszelt sajttal a tetején, plusz, lehet kicsi zöld borsot darálni a tetejére, de csak az illata végett!

Jó étvágyat! Van 4 napotok, hogy kipróbáljátok! 

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »