Story
Ázsiaboltban tett kirándulásom remeke a “fun” .hm…ez egy tészta, de olyan, amit elötte még sosem láttam, se senki a környezetemben…nyelvtésztának kereszteltük a formája miatt el.
Ez rizstészta, de olyan, amibe harapni is lehet, nem csak tekeredik az ember szájában, mint a többi tészta, ami rizsből készül. Azok általában nagyon vékonyak, vagy éppen csak pár milliméteres vastagságúak. Ez igazi! Ez tészta!! 🙂 Igazi igazi, harapható tészta!! :)))
..meg ami a kertben termett…
Hozzávalók
- 250g nyelvtészta ( akármilyen glm tészta)
- 200g lm kókusztejszín
- 1 kockaparadicsom (sűrített paradicsom)
- 1 csirkemell filé
- 1 kisebb padlizsán
- 1 kisebb cukkini
- 1 kisebb patisszon
- só
- bors
- rozmaring
- borsikafű
Az elkészítés ott kezdődik, hogy a tésztát min. 2 órával az elkészítés előtt be kell áztatni.Ha ez megtörtént, felteszem főzni 10-12 percre.
Míg a tészta fő, felaprítom a zöldségeket, és kevés olajon, kevés sóval jó ropogósra sütőm őket egy nagy serpenyőben, majd félreteszem. Ezután jön a csirkemell, szintén kockákra vágva, szintén ropogósra sütve kevés olajon a serpenyőbe, az összes fűszerrel megszórva. Eddigre a tészta is megfő, azt leszűröm, és hagyok egy keveset a tészta főzővizéből. Most mindent összevegyítek, és nyakon öntöm a sűrített paradicsommal elkevert kókusztejszínnel. Tök egyszerű szósz, na de annál finomabb is!! Ha nem vonná be szépen a hozzávalókat itt használom fel a megmaradt főzővizet és teszek bele annyit, hogy jó kis szaftos állagot kapjak (max 2-3 ek). Irány a sütő, 180-200°C és nagyjából 20-30 perc, míg ropogósra sül a teteje.
Tippek, tanácsok
Lehet a tetejére reszelt sajtot is tenni, vagy mozzarellát tépkedni a tetejére, ha kapunk lm verzióba, speciel nekem egyik sem volt kéznél..
És hogy mivel?
..még több sajttal 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: