Laktózmentes fakanál

Csőbensült nyári nyelvtészta

Story 

Ázsiaboltban tett kirándulásom remeke a “fun” .hm…ez egy tészta, de olyan, amit elötte még sosem láttam, se senki a környezetemben…nyelvtésztának kereszteltük a formája miatt el.
Ez rizstészta, de olyan, amibe harapni is lehet, nem csak tekeredik az ember szájában, mint a többi tészta, ami rizsből készül. Azok általában nagyon vékonyak, vagy éppen csak pár milliméteres vastagságúak. Ez igazi! Ez tészta!! 🙂 Igazi igazi, harapható tészta!! :)))


..meg ami a kertben termett…

Hozzávalók

  • 250g nyelvtészta ( akármilyen glm tészta)
  • 200g lm kókusztejszín 
  • 1 kockaparadicsom (sűrített paradicsom)
  • 1 csirkemell filé
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kisebb patisszon
  • bors
  • rozmaring
  • borsikafű


Az elkészítés ott kezdődik, hogy a tésztát min. 2 órával az elkészítés előtt be kell áztatni.Ha ez megtörtént, felteszem főzni 10-12 percre.

Míg a tészta fő, felaprítom a zöldségeket, és kevés olajon, kevés sóval jó ropogósra sütőm őket egy nagy serpenyőben, majd félreteszem. Ezután jön a csirkemell, szintén kockákra vágva, szintén ropogósra sütve  kevés olajon a serpenyőbe, az összes fűszerrel megszórva. Eddigre a tészta is megfő, azt leszűröm, és hagyok egy keveset a tészta főzővizéből. Most mindent összevegyítek, és nyakon öntöm a sűrített paradicsommal elkevert kókusztejszínnel. Tök egyszerű szósz, na de annál finomabb is!! Ha nem vonná be szépen a hozzávalókat itt használom fel a megmaradt főzővizet és teszek bele annyit, hogy jó kis szaftos állagot kapjak (max 2-3 ek). Irány a sütő, 180-200°C és nagyjából 20-30 perc, míg ropogósra sül a teteje.

Tippek, tanácsok

Lehet a tetejére reszelt sajtot is tenni, vagy mozzarellát tépkedni a tetejére, ha kapunk lm verzióba, speciel nekem egyik sem volt kéznél..

És hogy mivel?

 ..még több sajttal 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!