Story
Miután felfedeztem a Dandár utcai üzletet, ahol volt szerencsém palacsintát kóstolni, azonnal azt éreztem, hogy még kell palacsinta. A receptet nem volt türelmem megvárni, annyi ifóm azonban volt, hogy a palacsintában tápióka keményítő van. Ezen a vonalon indultam le és szerencsére első próbálkozásomra olyan finomat sikerült kreálni, hogy boldogan osztom most meg veletek!
Hozzávalók
1 L-es tojás
1 ek rizsliszt
2 ek tápióka keményítő
1 kk porrá őrült utifűmaghéj
1 tk eritrit
1 csipet só
és annyi víz, hogy palacsinta tészta sűrűséget kapjunk.
Kókuszolaj a sütéshez
Innen mindenki tudja a dolgát, simán kell úgy sütnünk, mintha sima palacsintát sütnénk, ízre is olyan, állagra is olyan, és még csak nem is szakad! 😀
Tippek, tanácsok
Ez a mennyiség 3-4 db vékony palacsintára elegendő, szerintem úgy érdemes sütni, hogy ahány fő, annyiszor ennyi adag. A fotó már másodszori sütés eredménye, mert először a nem megfelelő fényviszonyok miatt meg sem fotóztam. Itt többet csináltam, mint amit egyszerre meg lehet enni, így másnap is ettünk még belőle. Javaslom, csak annyit süssünk ki egyszerre, amiennyit meg tudunk enni, mert másnap nem ugyanaz az élmény! Okés?!
És hogy mivel?
Azt hiszem, itt nem kell tanácsot adjak! 😉 Mondjátok el, Ti mivel ennétek!
Ez így nem jó! A komment megjelenése azonos színű azzal a csíkkal, amiben nem olvasható.. Kék sávban kék betűk, ami csak kijelöléssel olvasható!
Mármint belevalókkal? Amikor már elkészült? Minden finomsággal jöhet!
Lekvár, csokikrém, bármilyen glutén-és laktózmentes puding elkészítve, laktózmentes túró is.. szóval bármi! Imádom a palacsintát!