Story
Kívánom a sósat, kívánom a húst..És akcióban volt a Shar mix B.
Évek után most előveszem a lisztkeveréket, és megnézem, mit változott a hozzáállása a szervezetemnek a gluténmentes lisztkeverékhez.
Mivel élesztőt nem igazán eszek, és ezekből a hozzávalókból gondolkodtam ebédre, így maradt a pite ötlete, de bolognait is ettem volna, szóval mondhatni, hogy kicsit zavarodottan álltam neki a mai sütés-főzésnek, kíváncsian magamra, hogy mi lesz?!
Ti voltatok már így?!
Hozzávalók
tészta:
90 g Liga margarin ( minden mentes)
225 g Shar mix B
6-7 ek víz
csipet só
feltét:
40 dkg darált marhahús
80 g sűrített paradicsom
2,5 dl paradicsompüré
só, bors, őrölt kömény
2 tk kakukkfű
2 tk majoranna
fokhagyma ízlés szerint
tetejére:
karikára vágott paradicsom
A darált húst odateszem pirulni, olaj nélkül, hisz amúgy is zsírosabb húsról van szó.
Sózom, borsozom, megszórom az egyéb fűszerekkel. Mikor a zsírjára pirult már vissza, ráteszem a sűrített paradicsomot, és azzal együtt is kicsit pirítom még.
Most jöhet a paradicsompüré, és 1 dl víz. Lassú tűzön hagyom főni, néha megkevergetve, míg be nem sűrűsödik a szaftja.
Addig robotgépbe dobom a margarint, és a lisztet majd kanalanként adom hozzá a vizet. Ellenőrzőm, megpróbálom összenyomni, hogy gyúrható tésztát kapjak.
Ha megfelelő, akkor egy Ikeás piteformát kikenek margarinnal és belenyomkodom a tésztát, úgy hogy 2 centis pereme legyen.
Megszurkálom villával, és 150°C-on 10 percig elősütöm a tésztát.
Utána elterítem rajta a húst, paradicsomot karikázok a tetejére, és ugyanezen a hőfokon további 10-12 percet sütöm.
Tippek, tanácsok
Akinek bírja gyomra a hagymát (nekem sajnos nem), az csinálhatja úgy a húst, hogy apróra vágott hagymán kezdi el pirítani, vagy akár nagyobbra vágott hagymát tesz bele, és akár többet is, a pitében az nagyon finom tud lenni!
Aki tud laktózmentes tejtermékeket fogyasztani, annak ajánlom, hogy nyugodtan szórjon a tetejére sajtot is, úgy biztosan még izgalmasabb élményt nyújt.
Én a növényi sajttal még nem tudtam kikísérletezni megfelelő fajtát, ami jól megpirul a tetején, de talán majd az is meglesz!!
És hogy mivel?!
Friss bazsalikomlevéllel a tetején, ha van kéznél 🙂
Én perverz módon majonézzel fogom kipróbálni, nekem az az aktuális “mindenhez kedvenc” ..
Én kis naiv azt gondoltam, hogy pár napig jó lesz reggelinek hidegen, de ketten megettük 1 nap alatt..
Szóval jó lett, és szervezetem sem készült ki ettől a vékony tésztányi adagtól! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: