Laktózmentes fakanál

Húsos pite

Story

 

Kívánom a sósat, kívánom a húst..És akcióban volt a Shar mix B.

Évek után most előveszem a lisztkeveréket, és megnézem, mit változott a hozzáállása a szervezetemnek a gluténmentes lisztkeverékhez.

Isteni Húsos Pite

Isteni Húsos Pite

Mivel élesztőt nem igazán eszek, és ezekből a hozzávalókból gondolkodtam ebédre, így maradt a pite ötlete, de bolognait is ettem volna, szóval mondhatni, hogy kicsit zavarodottan álltam neki a mai sütés-főzésnek, kíváncsian magamra, hogy mi lesz?! 
Ti voltatok már így?! 

 

Hozzávalók

 

tészta:

 

90 g Liga margarin ( minden mentes)

225 g Shar mix B

6-7 ek víz

csipet só

 

feltét:

 

40 dkg darált marhahús

80 g sűrített paradicsom

2,5 dl paradicsompüré

só, bors, őrölt kömény

2 tk kakukkfű

2 tk majoranna

fokhagyma ízlés szerint

 

tetejére:

 

karikára vágott paradicsom

 

A darált húst odateszem pirulni, olaj nélkül, hisz amúgy is zsírosabb húsról van szó.

Sózom, borsozom, megszórom az egyéb fűszerekkel. Mikor a zsírjára pirult már vissza, ráteszem a sűrített paradicsomot, és azzal együtt is kicsit pirítom még.

Most jöhet a paradicsompüré, és 1 dl víz. Lassú tűzön hagyom főni, néha megkevergetve, míg be nem sűrűsödik a szaftja.

 

Tészta a formába igazítva, elősütésre készen

Tészta a formába igazítva, elősütésre készen

Addig robotgépbe dobom a margarint, és a lisztet majd kanalanként adom hozzá a vizet. Ellenőrzőm, megpróbálom összenyomni, hogy gyúrható tésztát kapjak.

Ha megfelelő, akkor egy Ikeás piteformát kikenek margarinnal és belenyomkodom a tésztát, úgy hogy 2 centis pereme legyen. 

Megszurkálom villával, és 150°C-on 10 percig elősütöm a tésztát.

Utána elterítem rajta a húst, paradicsomot karikázok a tetejére, és ugyanezen a hőfokon további 10-12 percet sütöm.

 

Tippek, tanácsok

 

Akinek bírja gyomra a hagymát (nekem sajnos nem), az csinálhatja úgy a húst, hogy apróra vágott hagymán kezdi el pirítani, vagy akár nagyobbra vágott hagymát tesz bele, és akár többet is, a pitében az nagyon finom tud lenni!

Aki tud laktózmentes tejtermékeket fogyasztani, annak ajánlom, hogy nyugodtan szórjon a tetejére sajtot is, úgy biztosan még izgalmasabb élményt nyújt.

Én a növényi sajttal még nem tudtam kikísérletezni megfelelő fajtát, ami jól megpirul a tetején, de talán majd az is meglesz!!

 

És hogy mivel?!

 

Friss bazsalikomlevéllel a tetején, ha van kéznél 🙂
Én perverz módon majonézzel fogom kipróbálni, nekem az az aktuális “mindenhez kedvenc” ..

Én kis naiv azt gondoltam, hogy pár napig jó lesz reggelinek hidegen, de ketten megettük 1 nap alatt..

Szóval jó lett, és  szervezetem sem készült ki ettől a vékony tésztányi adagtól! 🙂

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!