Laktózmentes fakanál

Goffri

 

Story

 

Sokat váratott magára ez a recept, de mivel közeleg a szülinapom, és a Lidl-ben akciós volt a goffri-melegszendvics-grill sütő gépezet, hát adta magát a történet, hogy végre kipróbáljam.
Meg is kaptam a párom szüleitől a masinát, és hazaérve, a háromszögszendvics után ez volt az első, amit megsütöttem benne.

Mivel a palacsintánál új lisztre leltem, a Mimen palacsinta porra, egyértelmű volt, hogy itt is azt vetem be.

 

Hozzávalók (12-14 db-hoz)

 

2dl kókusztejszín

2 dl víz

2 tojás

15 dkg mimen palacsinata por

15 dkg tápióka keményítő

5 dkg laktózmentes margarin

10 g budafoki élesztő

1 csipet só

1 ek cukor ( az élesztő miatt muszály igazi)

1 citrom reszelt héja

 

A kókusztejszínt, vizet és margarint odateszem megolvadni, néha megkeverem, felolvasztom benne a cukrot.

A liszteket, száraz dolgokat a sóval a citromhéjjal egy tálba teszem, ráütöm a két tojást, és robotgéppel elkezdem kikeverni.  Lassan hozzá öntöm a folyadékrészt, és tovább kevergetem.

Itt ez már csak langyos, így belemorzsolom az élesztőt. Addig keverem robotgéppel a  tésztát, míg csomómentes nem lesz! Ez pár perc.

Most lefedem egy alufóliával és hagyom az élesztőt fél órát dolgozni.

( Addig elmegyünk a kábelszolgáltatónkhoz a megrendlet új kábeltévécsomagunk előkészített szerződését aláírni, amiben szerepel HBO csomag, és Tv paprika, a két legfontosabb!)

Hazaérve még kabátban bedugom a sütőt melegedni, hogy mire leveszem a cipőm is, már süthessem is az első adagot. 🙂

A tészta éppen jó,  azonnal kisütöm mindet!!

 

Tökéletes!!

Tökéletes!!

 

Tippek, tanácsok

 

Abszolút kedvenc most a tápióka, azt hiszem, újra reformálom a konyhámat 🙂

Sok olyan recept kering, ami élesztős, és vannak sütőporosak. Nos, én mondhatom, hogy az élesztős egy mérföldkő, mert azzal olyan, mint amilyen a jégbüfében volt 20 évvel ezelőtt! Fú!

 

És hogy mivel?

 

Cukormentes lekvárral, rizstejből főzött pudinggal, kókusztejből vert habbal, banánkarikákkal és csokisziruppal, vagy bármivel, ami eszembe jut!!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!