Story
Sokat váratott magára ez a recept, de mivel közeleg a szülinapom, és a Lidl-ben akciós volt a goffri-melegszendvics-grill sütő gépezet, hát adta magát a történet, hogy végre kipróbáljam.
Meg is kaptam a párom szüleitől a masinát, és hazaérve, a háromszögszendvics után ez volt az első, amit megsütöttem benne.
Mivel a palacsintánál új lisztre leltem, a Mimen palacsinta porra, egyértelmű volt, hogy itt is azt vetem be.
Hozzávalók (12-14 db-hoz)
2dl kókusztejszín
2 dl víz
2 tojás
15 dkg mimen palacsinata por
15 dkg tápióka keményítő
5 dkg laktózmentes margarin
10 g budafoki élesztő
1 csipet só
1 ek cukor ( az élesztő miatt muszály igazi)
1 citrom reszelt héja
A kókusztejszínt, vizet és margarint odateszem megolvadni, néha megkeverem, felolvasztom benne a cukrot.
A liszteket, száraz dolgokat a sóval a citromhéjjal egy tálba teszem, ráütöm a két tojást, és robotgéppel elkezdem kikeverni. Lassan hozzá öntöm a folyadékrészt, és tovább kevergetem.
Itt ez már csak langyos, így belemorzsolom az élesztőt. Addig keverem robotgéppel a tésztát, míg csomómentes nem lesz! Ez pár perc.
Most lefedem egy alufóliával és hagyom az élesztőt fél órát dolgozni.
( Addig elmegyünk a kábelszolgáltatónkhoz a megrendlet új kábeltévécsomagunk előkészített szerződését aláírni, amiben szerepel HBO csomag, és Tv paprika, a két legfontosabb!)
Hazaérve még kabátban bedugom a sütőt melegedni, hogy mire leveszem a cipőm is, már süthessem is az első adagot. 🙂
A tészta éppen jó, azonnal kisütöm mindet!!
Tippek, tanácsok
Abszolút kedvenc most a tápióka, azt hiszem, újra reformálom a konyhámat 🙂
Sok olyan recept kering, ami élesztős, és vannak sütőporosak. Nos, én mondhatom, hogy az élesztős egy mérföldkő, mert azzal olyan, mint amilyen a jégbüfében volt 20 évvel ezelőtt! Fú!
És hogy mivel?
Cukormentes lekvárral, rizstejből főzött pudinggal, kókusztejből vert habbal, banánkarikákkal és csokisziruppal, vagy bármivel, ami eszembe jut!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: