Story
A Dandár utcában voltam karácsony előtti bevásárláson, mikor megütötte a fülemet egy szó: Gubarúd.
Hm..
Kell olyan nekem..
De sajnos már nem volt. Helyette viszont a lányok készségesen siettek a segítségemre lenni, és megmutatták a Schär édes kiflijeit nekem.
No, innen indult a mánia 🙂
Hozzávalók
4 édes kifli/5-6 gubarúd (ez sokkal vékonyabb a kiflinél)
2 dl cocomas kókusztejszín
3 dl víz
1 cs. gluténmentes vaníliás pudingpor
5 ek mák
3 ek eritrit
2-3 ek kandírozott vegyes gyümölcskocka
A kifliket felszeletelem és elősütöm 170°C-on hőlégkeveréses sütőben pár perc alatt, míg egy kis színt kap. Meg is fordítom, hogy mindkét fele megpiruljon kicsit.
Eközben a cocmasból, a vízből, az eritritből és a pudingporból pudingot főzök.
Én a mákot személy szerint nem szoktam ledarálni, szerintem sokkal izgalmasabb “szátrágcsálni” őket!! Ha a puding kész, belekeverem a mákot, itt az 5 ek csak irányadó mérték.
Lerétegezem. Puding, kiflikarikák, aszalt gyümölcsök, puding…puding a vége.
Visszadugom a sütőbe és addig sütöm, míg meg nem pirul szépen a teteje.
Tippek, tanácsok
1 kifli egy személy adagja, ez így egy 4 személyes tál.
A mákot természetesen le lehet darálni, és lehet többet is beletenni, ez ízlés dolga.
A mák helyett , aki a diót jobban szereti, próbálja ki diósan, tegyen bele egy kevés sütőrumot.
Ha valaki igazán ínyenckedni szeretne, süssön tojásfehérjéből és cukorból habot a tetejére ( én így karácsonykor nem rakok annyi cukrot a dolgokba, mert szeretnék jövőre is beleférni a ruháimba 😀 )
Bátran variálhatjátok a receptet, hajrá!
És hogy mivel?
Minimális Csokisziruppal 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: