Story
Ilyenkor, új évkor lencsét illik enni a hagyomány szerint.
Én is így tettem, lencsét főztem, de a hangsúly nem is a lencsén van, hanem a gluténmentes tortillán, ami életem elsője, ami sikerült. Azt hiszem sokszor fogok ilyet készíteni, mert nem újévkor lehet tölteni minden minden mással, ami pl maradék a vasárnapi ebédből!
Hozzávalók (4db)
25 g utifű maghéj porrá darálva
100 g kölesliszt
50 g amaránt liszt.
2-2,5 dl langyos víz
A hozzávalókat összegyúrom, és 4 gombócra osztom.
Lisztezett deszkán kinyújtom, és száraz serpenyőben mindkét oldalát 2-3 percig sütöm.
Betöltöm.
Töltelék
– Maradék malacsültet sütök össze babérleveles sós vízben főtt lencsével. Fűszerezem őrölt korianderrel, köménnyel, római köménnyel, olívaolajon, citrom levével, sóval.
– Guacamole: avokádó, citromlé, só, bors, koriander zöld, hagyma, paradicsom.
– Jégsaláta
– Kapribogyó
– Tabasco szósz
-stb.
Tippek, tanácsok
Bármivel meg lehet tölteni, szerintem a jégsaláta alap, meg a sült, de pl bármilyen sültet tehetünk bele, kacsacombot, sült oldalast, csirkemellet, ami megmaradt.
Szerintem a guacamole is alap, én nagyon szeretem. Magába is, meg mindenhez meg bírom enni! 🙂
Mehet bele laktózmentes sajt, laktózmentes tejföl vagy növényi sajt, aki nem bírja a tejfehérjét. El tudom képzelni minimális gyümölccsel is, pl: ananásszal és sülttel, vagy mangóval és sülttel. Ha nincs sült, mehet bele a pörcre sütött bacon, vagy mehet mellé a húsimádóknak. Meg lehet vékonyan kenni mustárral, ez is ad neki egy pikáns ízt. Azt gondolom, a lehetőségek tárháza végtelen! Én végig fogok minden ötletet próbálni!
És hogy mivel?
Az imént felsoroltakkal 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: