Story
Ezt a receptet a barátnőm mutatta meg nekem “igazi” verziójában. Nagyon megtetszett, mert nem bonyolult, és kb minden volt hozzá itthon, amivel ki tudtam helyettesíteni az alapanyagokat. Gyorsan meg is született, írom is.
Mikor elneveztük, még kanállal kellett kiadagolni a halmokat, de ezen változtattam, mert jobban tetszett ez a forma.
De a púpocska névbe beleszerelmesedtem, így az maradt. 😀
A csokipasztillát a Menta Biobolt ajánlotta fel, náluk ilyet is lehet kapni, tejmentes és gluténmentes fekete csoki cseppek. Irtó finomak magukban is..
Hozzávalók
2 tojás
15 dkg eritrit
csipet só
8 dkg laktózmentes margarin
100 g mindenmentes étcsokoládé pasztilla
20 dkg kókuszreszelék
10 g utifűmaghéj kv darálón ledarálva
A tojást habbá verem a cukorral egy csipet sóval. Felolvasztom a margarint, és apránként hozzákeverem a tojásos habhoz. Itt a hab össze fog esni, ne ijedjünk meg!
A csokipasztillákat és a kókuszt is hozzákeverem, valamint a darált útifűmaghéjat és a sót.
Ketté osztom a tésztát, alufóliában hengert formálok belőle és 10-15 percre bedugom a fagyasztóba. Itt az a dolga, hogy megkeményedjen, hogy könnyen tudjam vágni.
Ha ez letelt, 1,5 cm-es szeleteket vágok belőle, óvatosan összetartva, mert a csokipasztillák miatt szét akaródzik majd esni!
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, és kb 11-12 percig sütöm 170°C on. Akkor zárom el a sütőt, ha a szélei már pirulni kezdenek. Kihűlésig a sütőben tartom.
És ennyi.
Tippek, tanácsok
Eredetileg cukros recept volt, de azt hiszem, a liszt nélkülisége miatt igazán könnyen variálható süteményről beszélünk.
Tehetünk bele akármilyen kivonatot, pl vaníliát, keserű mandula aromát, rumot, vagy akár egy kevéske rumba áztatott aszalványt is.
Érdemes dupla adagot csinálni, mert hamar fogy! :))
És hogy mivel?
Egy barátnős csevejjel 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: