Story
Semmi extra…
Kislány koromban a Keresztanyukámnak volt egy mikrós süti receptje, ami akkor legendás volt, és kicsit szent is. Őrizgettük a maszatos receptet, és mindig a szabályok betartásával csináltuk. Most, hogy Salátagyár jóvoltából megismertük a 2,5 perces mikrós zsömlét, kicsit felbátorodtam, és találomra összekevertem pár dolgot, és meglepetésemre olyan finom süti lett belőle, hogy párszor újrapróbáltam. Mindannyiszor sikerült. Ez jön most!
Hozzávalók
(2 személyes adag)
2 M-es tojás
3 ek gluténmentes süteményliszt (Mester)
1 csapott ek holland kakaópor (20-22%)
2 ek eritrit
1 tk vaníliás eritrit
1 ek olaj
1 késhegyni szódabikarbóna + pár csepp citromlé
kevés reszelt citromhéj
kevés víz
2 marék friss, vagy fagyasztott málna
A málna kivételével minden hozzávalót egy kis kézi habverővel elkeverek, vízből annyit teszek bele, hogy tejfölsűrűségű állagot kapjak.
Egy kicsi 4-5 dl edénykét kikenek kókuszolajjal, és beleöntöm a masszát, majd a tetejére szórom a málnát, és megnyomkodom, hogy menjen a tésztába is, de maradjon a tetején is.
Legmagasabb fokozaton 4 percig sütöm. Hagyom hűlni.
Tetejét feldíszítem málnával és megszórom porrá darált eritrittel.
Tippek, tanácsok
Ki lehet próbálni kakaó nélkül is, akkor a kakaó mennyiségét kell lisztre cserélni.
Másfajta gyümölcsöt is érdemes tenni bele, pl áfonyát, ribizlit, sárgabarackot, szilvát, feketeszdret.
És hogy mivel?
Juharsziruppal a tetején! Isteni!! 🙂
Szia! Az nem az én receptem volt, de nagyon szívesen megmutatom! Nézd:
http://alakbaratno.blog.hu/2015/05/27/2_5_perces_mikros_zsemle
Szép estét!
Katica 🙂
szia! új vagyok még itt és említetted a mikrós zsemlét, de sajnos nem találom a receptet.:( segítenél? köszi