Story
Lapult a fagyóba egy adag igazán minőségi házi kacsamell, és volt hervadófélben egy csokor az asztalon, amiben a zöld a rozmaringág volt.
Azt hiszem, nincs több hozzáfűznivalóm 🙂
Hozzávalók
1 kacsamell filé
3-4 szál sárgarépa
1 nagyobb savanykás alma
4 ág rozmaring
10-12 szem borókabogyó
6-8 babérlevél
só
frissen tört bors
1 dl víz
A kacsa bőrét kockásra vagdosom, mármint négyzethálósra, hogy könnyebben kieressze a zsírját, sózom, borsozom, majd a bőrös felével lefelé elkezdem sütni. Ha kisül a háj belőle, kicsit odakapatom a többi oldalát is.
Eközben megpucolom a répákat és az almát is, darabokra vágom, melléjük fektetem a rozmaringot a babérlevelet és kitöltöm a réseket a borókabogyókkal.
1 dl víz mehet alá kezdésnek.
Ha minden oldala már picit elősült, a zsírt a zöldségekre öntöm, és rájuk fektetem a húst is. Zárható jénai edénybe ( nekem olyan igazán vastag, rusztikus darabom van) kb 1 órát sütöm, és az edényben hagyom szoba-hőmérsékletűre hűlni, had pihenjen kicsit!
Tippek tanácsok
Nekem ide azt hiszem semmi hozzáfűzni valóm nincs, talán csak annyi hogy érdemes minőségi, tanyasi húst választani hozzá! Ne együnk már meg akármit, nem?!
És hogy mivel?!
Köretnek én salátapárti vagyok, nekem a kacsa nehéz kaja, de a Vőlegényem rizst is kért 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: